Ege İzmirli, İzmir’i tanımıyor

İzmirli, İzmir’i tanımıyor

10.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sokak Timi, vatandaşa “İzmir’in kaç ilçesi var?” diye sordu. Oldukça ilginç yanıtlar aldık. Kimi İzmir’in 8, kimi 50, kimi ise 82 ilçesi olduğunu söyledi

İzmirli, İzmir’i tanımıyor

İzmir’in 2009 yerel seçimlerinden önce 28 ilçesi vardı. Karabağlar ve Bayraklı yeni ilçe olunca bu sayı 30’a çıktı. 30 ilçe, 30 belediye başkanı... Peki vatandaş İzmir’in kaç ilçesi olduğunu, oturduğu ilçenin belediye başkanı kim, biliyor mu?
‘Sokak Timi’ olarak vatandaşa “İzmir’in kaç ilçesi var? Oturduğunuz ilçenin belediye başkanı kim? Başkanınızdan memnun musunuz? diye sorduk. İlginç yanıtlar aldık. İşte o yanıtlar:

Haberin Devamı

Sanırım sekiz ilçemiz var

Çağlar Kalkan-Turizm(33):
“Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir ve Menemen dahil sanırım sekiz ilçe var. Karşıyaka’da oturuyorum, başkan Cevat Durak’ın yaptığı hizmetlerden genel olarak memnunum ancak, kültürel etkinliklere verdiği önemi caddelere, sokaklara da göstermeli diye düşünüyorum.”

Hizmetlerden memnunum

Ab­dul­lah Baş­te­ki­li­ - Emek­li Ban­ka­cı(59):
“İz­mir’de 30 il­çe var. Ha­lil İb­ra­him Şe­nol’un be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı­nı yap­tı­ğı Ga­zi­emir’de otu­ru­yo­rum. Baş­ka­nı­mız­dan, sem­ti­mi­ze yap­tı­ğı hiz­met­ler­den mem­nu­num. Dü­zen­li, te­miz, ula­şı­mı ko­lay bir il­çe. Bir tek şi­ka­ye­tim var o da şu; ana cad­de kal­dı­rı­mı 15 se­ne­dir dü­zen­len­me­di. İl­çe­nin gü­zel­li­ği­ne ya­kış­ma­yan bir gö­rün­tü.”

Haberin Devamı

Karşıyaka’nın başkanı Priştina

Di­lek Ka­zanç- Ev Ha­nı­mı(30):
“İz­mir’de 10 il­çe var. Kar­şı­ya­ka, Bor­no­va, Çiğ­li, Bu­ca bun­lar­dan ba­zı­la­rı. Kar­şı­ya­ka Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ah­met Pi­riş­ti­na, Bay­rak­lı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­san Ka­ra­bağ. Gü­müş­pa­la’da ika­met edi­yo­rum. Gü­müş­pa­la, Bay­rak­lı Be­le­di­ye­si’ne geç­tik­ten son­ra ha­re­ket­len­di ve önem­sen­di. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­san Ka­ra­bağ’dan mem­nu­nuz.”

Konak turizmde atılım yapıyor

Ser­dar Tam­baş­-Tıp Tek­nis­ye­ni(26):
“İz­mir’de Bor­no­va, Bu­ca, Bay­rak­lı, Kar­şı­ya­ka, Ko­nak gi­bi il­çe­ler­le be­ra­ber top­lam 50 il­çe bu­lu­nu­yor. Ko­nak’ta otu­ru­yo­rum. Ko­nak Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­kan Tar­tan’dan çok mem­nu­num. Ko­nak’ı tu­rizm fa­ali­yet­le­riy­le, kül­tü­rel et­kin­lik­le­riy­le ta­nı­tı­yor. İl­çe­mi­zi eği­tim açı­sın­dan ge­liş­tir­mek için çok ça­lı­şı­yor.”

Otobüslerden yana sıkıntılıyız

Na­zan Sa­kal­lı Ak­ta­ş- A­vu­kat(31):
“İz­mir’de bil­di­ğim ka­da­rıy­la 20 il­çe var. Kar­şı­ya­ka’da otur­du­ğum için be­le­di­ye baş­ka­nı Ce­vat Du­rak’ı ve yap­tık­la­rı­nı ya­kın­dan ta­kip edi­yo­rum. Ba­zı ko­nu­lar­da ken­di­si­ni ba­şa­rı­lı bul­mu­yo­rum, özel­lik­le oto­büs­ler ko­nu­sun­da sı­kın­tı­mız var. Sos­yal hiz­met­le­re bi­raz da­ha önem ver­me­li. Ka­dın Da­nış­ma Mer­ke­zi var ama ye­ter­siz.”

Haberin Devamı

Çiğli’nin başkanı Tevfik Alyanak

Mus­ta­fa Öz­ca­n- El Sa­nat­la­rı(46):
“İz­mir’in sanırım 82 il­çe­si var. Çiğ­li’nin be­le­di­ye baş­ka­nı Tev­fik Al­ya­nak, Ko­nak Be­le­di­ye Baş­ka­nı ise Ha­kan Tar­tan. Te­pe­cik’te otu­ru­yo­rum. Belediyeler ke­nar ma­hal­le­le­re da­ha az özen gös­te­ri­yor, o böl­ge­le­re gi­den araç sa­yı­sı yetersiz. Do­ğal­gaz yok, apart­man­dan zi­ya­de kü­çük ev­ler bu­lun­du­ğu için gel­me­si de zor gö­rü­nü­yor. Be­le­di­ye bu­nun için bir ça­lış­ma ya­pa­bi­lir.”

Metro inşaatı bitse iyi olacak

Sim­ge Çe­li­ke­r- Öğ­ren­ci(19):
“İz­mir’in 17 il­çe­si var. Ha­tay’da otu­ru­yo­rum. Ka­ra­bağ­lar Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sıt­kı Kü­rüm’ün çalışmalarından mem­nu­num ama met­ro in­şa­atı bir an ön­ce bit­se iyi olacak. Ha­tay da pa­za­rın ol­ma­sı, he­men he­men her oto­bü­sün gü­zer­gah üze­rin­de bu­lun­ma­sı ve ya­şa­mın ucuz ol­ma­sı ne­de­niy­le bi­zim sem­ti­miz ya­şa­nı­lır bir semt.”

Haberin Devamı

Yollar düzenli ulaşım kolay

İb­ra­him Sın­dı­ra­n-E­mek­li(61):
“İz­mir’in yak­la­şık 15 il­çe­si var diye biliyorum. İka­met et­ti­ğim Bor­no­va dı­şın­da Di­ki­li, Ber­ga­ma, Ke­mal­pa­şa, Karşıyaka ve Konak bu il­çe­ler­den ba­zı­la­rı. Baş­ka­nı­mız Ka­mil Ok­yay Sın­dır’dan mem­nu­num. Yar­dım­se­ver, ça­lış­kan ve va­tan­da­şı­nı dü­şü­nen bir baş­kan. Yol­la­rı­mız dü­zen­li, ula­şım ko­lay. Yap­mış ol­du­ğu hiz­met­ler­den mem­nu­num.”

Hasan Karabağ çok iyi çalışıyor

Sez­gin Hü­se­yi­noğ­lu- Alü­min­yum Doğ­ra­ma­cı(29):
“İz­mir’in galiba 10 ya da 15 il­çe­si var. Bor­no­va, Ko­nak, Kar­şı­ya­ka, Bay­rak­lı bu il­çe­le­rin için­de yer alı­yor. Bay­rak­lı’da otu­ru­yo­rum, baş­ka­nı­mız Ha­san Ka­ra­bağ’dan mem­nu­num. Çev­re dü­zen­le­me­si, cad­de­le­rin te­miz­li­ği çok iyi. Ka­ra­bağ’ın ge­li­şiy­le be­ra­ber Bay­rak­lı sos­yal, kül­tü­rel et­kin­lik­ler de adı­nı du­yur­ma­ya baş­la­dı.”

Buca, eskiye göre değişti

Sa­it Ayaz-Öğ­ren­ci(18):
“İz­mir’de 29 il­çe var. Kar­şı­ya­ka, Nar­lı­de­re, Bu­ca gi­bi mer­kez il­çe­le­rin ya­nın­da Ti­re, Ba­yın­dır, Çeş­me mer­kez dı­şın­da ka­lan il­çe­le­ri de var. Er­can Ta­tı’nın Be­le­di­ye Baş­ka­nı ol­du­ğu Bu­ca’da otu­ru­yo­rum. Ya­pı­lan hiz­met­ler­den mem­nu­num. Bu­ca, es­ki­ye gö­re da­ha da ge­liş­ti. Spor alan­la­rın­dan mem­nu­nuz, ula­şım hiz­me­ti de ga­yet iyi durumda.”