EgeKAÇUV’dan hemşirelere eğitimi

KAÇUV’dan hemşirelere eğitimi

13.06.2026 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), çocukluk çağı kanserinde bütüncül psikososyal bakımın güçlendirilmesi amacıyla II. Ulusal Pediatrik Kanser Psikolojisi ve KAÇUV Çalışmaları Eğitimi'ni gerçekleştirdi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
KAÇUV’dan hemşirelere eğitimi

İki gün süren bu yoğun programa, Türkiye'nin 11 farklı ilinden gelen 20 pediatrik hematoloji ve onkoloji hemşiresi katılım sağladı. Eğitim; çocuk, aile ve sağlık profesyonellerini kapsayan geniş bir destek çemberi oluşturma hedefiyle kurgulandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kanser teşhisi, çocuklar için fiziksel ve duygusal açıdan zorlu bir sürecin başlangıcı olurken, aileler için de belirsizlik, yoğun stres ve kaygı anlamına geliyor. Tedavi yolculuğu boyunca çocuk ve ailelerle en yakın teması kuran hemşireler, sürecin insani boyutunu güçlendirmede kritik bir rol oynuyor. KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, bir çocuğun iyilik halinin ancak ailesinin, bakım verenlerinin ve sağlık çalışanlarının güçlenmesiyle sürdürülebilir bir zemine kavuşabileceğini vurguladı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler