Ege Kadın, isterse dünyayı sallar

Kadın, isterse dünyayı sallar

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de başkan eşleriyle bir araya gelen Didar Kafaoğlu “Kadın isterse bir eliyle beşiği, diğer eliyle dünyayı sallar” dedi.

Kadın, isterse dünyayı sallar

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kahvaltıda, STK’lar, ilçe belediye başkanlarının eşleri, muhtarlar, Balıkesir’deki kadın basın mensupları bir araya geldi. Organizasyona, Başkan Zekai Kafaoğlu’nun yanı sıra yemek tarifleri ile tanınan yapan Emine Beder de katıldı.

Haberin Devamı

‘İnsan ile insanoğlu’

Toplantının ev sahibi olun Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu, “Kadın isterse bir eliyle beşiği, diğer eliyle dünyayı sallar. Öyle değil mi? Anadolu kadını çocuklarına ana, kocalarına eş oldukları gibi vatan mücadelesinde de kahramanlardır. Rahmetli halk ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi “Kadınlar insandır, erkekler insanoğludur. Aramızda bulunan tüm şehit analarının ellerinden öpüyor, eşlerinin acılarını paylaşıyorum” dedi”

İşlerinde ustalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, “Kadınların olmadığı bir dünya tasavvur edemiyorum. Her erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır. Onu doğuran bir anne vardır” dedi. Kafaoğlu, yerel yönetimlerde çalışan kadınların işlerini büyük ustalık ve beceriyle yaptıklarını belirtti. Didar Kafaoğlu ve beraberindekiler, ardından Zübeyde Hanım Anıtı’na giderek çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

'Dilerim bugün milat olur'

Günün konukları arasında yer alan televizyon ekranlarının sevilen isimlerinden Emine Beder ise yaptığı konuşmada; tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Beder, “Bugün bunun için milat olsun inşaallah, bir daha kadına şiddeti, kadın ölümlerini asla görmeyelim” dedi.