Ege Kadın yöneticilerin pandemi deneyimleri

Kadın yöneticilerin pandemi deneyimleri

08.10.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

Kadın yöneticilerin pandemi deneyimleri

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), online olarak düzenlediği “Pandemide Dümenin Başındaki Kadın Yöneticiler” panelinde iş dünyasından başarılı dört kadın yöneticiyi bir araya getirdi. Moderatörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KESİAD Başdanışmanı Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen’in yaptığı panele; KESİAD Başkanı, Beydemir A.Ş. İdari İşler Genel Müdürü Seçil Beydemir Kaynak, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Melek Yatırımcı Neşe Gök, Eko Endüstri İş Geliştirme Müdürü Işıl Yöndem Pelteci, Minos Makine Yönetici Ortağı Yeşim Işıklı konuşmacı olarak katıldı. Başarılı isimler, kadın yönetici olmanın avantajları ve zorluklarını dile getirdi. Pandeminin hem üretime hem de yönetim süreçlerine etkilerini paylaştı.

Haberin Devamı

‘Teşvikler artmalı’

“3 saatlik toplantı için Japonya’ya gider 3 gün verirdim, şimdi 3 saatlik toplantı benim 3 saatimi alıyor” diyen Gök, “İhracatçı için rekabet avantajı çok önemli, bu anlamda teşvikler mutlaka artmalı” ifadelerini kullandı. Fiziksel olarak işin başına gelememenin yarattığı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Kaynak ise, “Kendi çabamızla üretmek durumunda bırakıldık. Teşvikler biraz daha güçlendirilmeli” diye konuştu. Işıklı da, “KOBİ’lerde yalnızlık hissi oluştu. Teşvikler hep dillendirildi ama beklentilerin çok altında kaldı” diye konuştu.

Dijitali sevdiler

Pelteci ise, “Zamanı daha iyi planlamayı öğrendik. Yönetici olarak iş görüşmelerini online yapmaya başladık, bundan sonra da bu şekilde devam etmeyi planlıyorum. Artık online işe alım da yapma durumuna geldim. Öte yandan artan kur, üreteni çok etkiledi” dedi.