Ege Kadına şiddete dur diyecekler

Kadına şiddete dur diyecekler

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ayvalık Belediyesi, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğinde ve Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla Türkiye’nin ilk Kadın Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapacak

Kadına şiddete dur diyecekler

Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğinde ve Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla Türkiye’nin ilk ve tek kadın temalı Kadın Oyunları Festivali, 17-27 Mart günleri arasında Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Festivalin 9 ay önce Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Ankara Sanat Tiyatrosu arasında başlatılan bir proje olduğunu söyledi.
Ünlü oyuncular
Başkan Ergin, “Beş kadın oyunu, beş kadın sorunu ve beş kadın duruşunu görebileceğimiz oyunlar seçildi. Sumru Yavrucuk, Ayça Bingöl gibi birbirinden değerli oyuncuları konuk edeceğiz” dedi. Her yıl yeni şehirlerin eklenmesi durumunda bile Ankara ve Ayvalık’ın sabit kalacağını hatırlatan Başkan Ergin, “Bu yıl Bandırma var. Çanakkale’de sadece dijital gösterimi yapılacak. Bandırma, 1-5 Mart, Ankara 4- 11 Mart, Çanakkale de dijital 8- 17 Mart günleri arasında gerçekleştirilecek” diye konuştu.
‘Aramızdalar’
Ayça Bingöl’ün, Yıldız Kenter’in ‘Ben Anadolu’ oyununu sahneye koyacağını, ilk seyircili performansın Ayvalık’ta yapılacağını belirten Başkan Ergin, oyunun Yıldız Kenter’in anısına sergileneceğini söyledi, “Bu festivalin önemi kadına şiddet konusuna dikkat çekmek. Pandemi nedeniyle boş koltuklarda cinayete kurban gitmiş kadınlarımız olacak. Eşinizle gelseniz de aramızda onlar, çocuğumuzla gelsek de aramızda onlar olacak. Aramızdalar, şiddete maruz kalan da şiddeti yapan da aramızda” ifadesini kullandı.
Dopdolu program
Gündüzleri eğitici söyleşilerin olacağını belirten Ergin, “Avukat Birsen Atakan, ‘şiddet halleri’, ‘İstanbul Sözleşmesi’ ve ‘arabuluculuk’ konularını işleyecek. Kadına ve çocuğa şiddet ve istismar konularında film çekmiş yönetmenlerden Ceylan Özçelik de, hissettikleri ve yansıttıkları üzerine konuşacak Filiz Ali, toplumun kadındaki yeri üzerine söyleşecek. Huri Kirişçi, kadına şiddet konulu resim sergisiyle katılacak. Ramize Erer’in karikatür sergisi de olacak” dedi.

Yazarlar