Ege Kale, daha da canlanacak...

Kale, daha da canlanacak...

21.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti.

Kale, daha da canlanacak...

Bodrum Kalesi’nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 18 Mayıs 2020’de tüm çalışmaların tamamlanacağını belirtti. Tatil yörelerinde turizmi şehir merkezlerine çekip hem esnafın kazancını artırmak hem de sezonu 12 aya yaymak hedefi koyduklarını belirten Bakan Ersoy, “İlk çalışmaları Bodrum’da başlatacağız. Kalenin kuzey bölümündeki sahne 1 Haziran’da hizmete açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar ile Opera Bale bölümlerine talimat verildi. 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasına haftada en az bir, bazen iki kez repertuvarlarını sergileyecekler” dedi.

Haberin Devamı

Yeni müze yakında

Bodrum Mimarlar Odası ile de toplantı yaptıklarını sözlerine ekleyen Bakan Ersoy, “Su altı arkeoloji müzesi yetersiz, daha genişine ihtiyaç var. Odanın çalışmış olduğu alan ve projeyle ilgili bilgileri aldık. Ankara’ya döner dönmez çalışacağız ve bu yıl içinde inşaata başlayacağız. Kissebükü Koyu’ndaki tarihi kalıntılar ilgili de kazı çalışmaları başlıyor. Gün yüzüne çıkarıp tekneyle gezenlerin görebileceği hale getireceğiz” dedi.