Ege Karabağlar’a değer katacak

Karabağlar’a değer katacak

23.03.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Pazaryeri, düğün salonu ve belediye birimlerinin yer alacağı, Kibar Mahallesi’ndeki üç katlı çok amaçlı modern tesis, açılış için gün sayıyor.

Karabağlar’a değer katacak

Karabağlar Belediyesi’nin, ilçeye değer katacak Kibar Pazaryeri ve Çok Amaçlı Tesis projesinde sona gelindi. Semt ve kültür merkezinin yer aldığı, üstü modern pazaryeri, orta katı geniş katılımlı toplantıların da yapılabileceği düğün salonu olan üç katlı tesis, açılış için gün sayıyor.

Yoğun olarak kullanılacak


7 bin 200 metrekare inşaat alanını kapsayan projenin her noktasını değerlendirmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Biliyoruz ki çok amaçlı tesisimiz, özellikle koronavirüs salgını geçtikten sonra yoğun olarak kullanılacak. İş ve özel toplantıların yapılabileceği düğün salonumuz tüm Karabağlar’a hizmet verecek. Zabıta Müdürlüğü’nün de daha sağlıklı ve nitelikli hizmet sunması için, belirli birimleri buraya taşıma kararı aldık. Ana hizmet binamızdaki müdürlük, Eskizmir şubesiyle birlikte burada olacak” diye konuştu.

Atık su kalmayacak


Uzay çatıyla örtülü pazaryerine vatandaşların kolay ulaşımı için özel yürüyüş rampaları yapıldı. Pazaryerinde tezgah açacak balıkçılar için, fayansla kaplı ve su, elektrik tesisatları hazır özel alanlar oluşturuldu. Buradaki tezgahlardan dökülecek atık sular, özel bir sistemle bölgeden uzaklaştırılacak.