Ege Karikatür müzesi neşeyle açıldı

Karikatür müzesi neşeyle açıldı

21.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de Neşe ve Karikatür Müzesi, Konak Belediyesi tarafından açıldı.

Karikatür müzesi neşeyle açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müzenin açılış kurdelesini pandomim sanatçılarıyla birlikle neşe içinde kesti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sırada Kent Tarihi Müzesi ile Kadın Müzesi’nin olduğunu söyledi. Alsancak Yüzbaşı Şerafettin Sokak’ta mülkiyeti Kızılay’a ait tarihi binayı restore eden belediye, neşeyi ön planda tutan müzeyi hayata geçirdi. Ali Fuad Karagöz’ün 1900’lü yılların başında yayınlanan karikatürlerinden Oğuz Aral’ın, Avni’sine, Eflatun Nuri’den Altan Erbulak’a geniş bir yelpaze sunan müze, oluşturduğu arşivle de göz dolduruyor. Neşe ve Karikatür Müzesi’nde ilk olarak ‘Akdeniz neşesi’ni yaşattı. Pazartesi hariç her gün saat 10.00- 19.00 arasında ziyarete açık olan müze öğrenci 2, tam 5 lira karşılığında ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Çocuklar tatilde eğlenecek

Eski oyunlar Agora’da
İzmir’in Balçova İlçesi’ndeki Agora Alışveriş Merkezi (AVM), sömestr tatilinin ilk haftasında geleneksel oyunlarla öğrencilere 1990’ların çocukluğunu yaşatacak. İkinci hafta birbirinden eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları düzenlenecek. Agora’da okulların tatil olmasıyla birlikte öğrenciler, hafta içi her gün 13.00-18.00 saatleri arasında profosyonel ekiplerin gözetiminde etkinliklere katılabilecekler.

Balçova’da sirk heyecanı
Kipa, 20 Ocak-5 Şubat tarihlerinde Balçova Kipa Extra’nın kapılarını dünyaca ünlü Atlantis Sirki’ne açıyor.
Atlantis sirkini izleye- bilmek için Balçova Kipa Extra oyuncak reyonundan 30 TL ve üzerinde alışverişe bir davetiye armağan ediliyor. Ayrıca; 20 Ocak-3 Şubat arasında Balçova Kipa Extra’dan yapılan 50 TL ve üzeri alışverişlerde 10 TL’lik indirim kuponu verilecek.

Haberin Devamı

Park Bornova’da yarı yıl şenliği
Park Bornova Outlet Center’da düzenlenecek yarıyıl şenliği ile ilköğretim okulu öğrencilerine keyifli ve eğlenceli anlar yaşatılacak. Tatil boyunca her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 15.00- 18.00 arasında Park Bornova Sanat Salonu’nda düzenlenen etkinlikte birbirinden renkli ve güzel etkinlikler yer alıyor. Kukla gösterileri, atölye çalışmaları, karaoke, sihirbaz gösterisi gibi etkinlikler sunulacak.