Ege Karın sıcak ve soğuk yüzü

Karın sıcak ve soğuk yüzü

14.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’da etkili olan kar, yüzünü iki farklı şekilde gösterdi. Kimileri Spil’e koştu, kartopu oynadı, kızak kaydı, kardan adam yaptı. Gelenbe’de ise mahsur kalanların yardımına Kızılay yetişti

Karın sıcak ve soğuk yüzü

Kızılay yolda kalanlara yiyecek, içecek dağıttı
İZMİR-İstanbul Karayolu, Gelenbe Beldesi Kuyucak Mevkii’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saatlerce araçlarının içinde yolun açılmasını bekledi. Kar yüzünden mahsur kalanların yardımına Kızılay yetişti. Kara gün dostu, yiyecek, sıcak içecek ve battaniye dağıttı. İl Özel İdare ve Kırkağaç Belediyesi ekipleri, gece 23.30 sıralarında, kapanan yolu çift taraflı olarak araç trafiğine açtı.

Spil’de keyif dolu bir hafta sonu geçirdiler
MANİSA’DA hafta sonu yağan kar, bin 517 metre yükseklikteki Spil Dağı’na ilgiyi artırdı. 7’den 70’e Manisalılar, soluğu burada aldı. Zincirsiz çıkmak isteyenler, 900 metre yükseklikte, buzlanma nedeniyle zor anlar yaşayıp trafiğin aksamasına neden oldu. Çıkmayı başaranlar, keyif dolu bir gün geçirdi. 20 santimi bulan kar üzerinde kartopu oynandı, kızak kayıldı, kardan adam yapıldı, mangal yakıldı. Çocukların coşkusu görülmeye değerdi.

Hastalıktan sakınan ‘kış çayı’na koşuyor
ŞİFALI bitkiler, havaların soğumaya başlamasıyla; hastalıklardan korunmak isteyenlerden yoğun talep görüyor. Soğuk algınlığı, grip, bronşit, astım gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen narenciye, zencefil, tarçın karışımı kış çaylarıyla adaçayı ve ıhlamur, adeta kapışılıyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki en eski baharatçılardan Abdullah Birgül, “Doğanın mucizeleri, vücut direncini artırıyor” diyor.