Ege Karşıyaka açılış maratonu koşacak

Karşıyaka açılış maratonu koşacak

29.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma günü geleceği İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan 7 tesisin açılışını gerçekleştirecek

Karşıyaka açılış maratonu koşacak

Karşıyaka Belediyesi, 2 Kasım Cuma günü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı iki ayrı törenle 7 tesisi hizmete açacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük İzmir ziyaretinin ilk gününde gerçekleşecek açılış törenleri, iki ayrı noktada yapılacak. Atakent’teki ilk tören Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda yapılacak. Toplu açılışta, 50 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı’nın yanı sıra, ikinci Hizmet Binası, Sağlıkevi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Sığınmaevi’nin açılışları da sembolik olarak yapılacak.
Yamanlar’da 2. etap
Kılıçdaroğlu, 2. törende Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin açılışını yapacak. CHP Lideri daha sora ise, ünlü heykeltraş Pınar Öktem tarafından tesise kazandırılan 21 metre yüksekliğindeki “Cumhuriyet Anıtı”nın da açılışını yapacak.

Haberin Devamı

İzmir’de gondol sefası

Atakent Mahallesi’ndeki 50 bin metrekarelik Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda biri 8 bin, diğeri ise 5 bin metrekare büyüklüğünde iki gölet bulunuyor. İzmir’de ilk olma özelliğini taşıyan Rekreasyon Alanı’nın göletlerinde gondol ve sandal keyfi yaşayan İzmirliler, restoran ve kafeteryalarda da eşsiz lezzetlerle tanışacak. Küçük gölet de korsan gemisi ile farklı bir atmosfere büründü.

Kale’de 1926 ev yıkıldı

İzmir’de Bakanlar Kurulu kararıyla “Afete maruz bölge” ilan edilen Kadifekale’de, yıkılan ev sayısı 1926’ya yükseldi. Heyelan Bölgesi’ndeki konutlarda oturan vatandaşlarla görüşmeleri tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan evleri yıkmaya devam ediyor. 42 binanın daha yıkılacağı bölge yeşillendirileerek kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek. Büyükşehir Belediyesi, yasal süreç tamamlandıkça konutların yıkımını tamamlayacak.