Ege Karşıyaka’da yaşam daha ‘kolay’ olacak

Karşıyaka’da yaşam daha ‘kolay’ olacak

29.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlçede yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan sosyal içerikli 41 yeni projenin tamamının hazırlıkları tamamlandı. Karşıyaka Belediyesi, bu projelerin hemen hayata geçmesi için çalışmalarına başladı

Karşıyaka’da yaşam daha ‘kolay’ olacak

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Sosyal Proje” atağı başlatıyor. Engelli, yaşlı, kadın, genç ayrımı yapılmadan herkese yönelik hazırlanan projelerin çağdaş bir kentte yaşamanın ayrıcalığını ortaya çıkaracağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’da bugüne kadar başta kentsel dönüşüm projesi olmak üzere pek çok hizmetle ilçeye farklılıklar kazandırdık. Önümüzdeki süreçte kültür merkezlerimizin, parklarımızın, spor tesislerimizin yenilerini yapmayı sürdüreceğiz. Ancak farklı bir anlayış ile sosyal projelerde atağa geçmek istiyoruz. Hazırlıkları tamamladık, altyapıyı oluşturup yaşama geçireceğiz. Karşıyaka’da yaşayanlar, modern bir kentte oturmanın güzelliklerini tadacak. Karşıyaka Belediyesi, ihtiyacı olan herkesin yanında olacak. Sorunlarını azaltacak, sıkıntılarına çareler arayacak” dedi.

Kaliteye destek

Bu projelerin hayata geçmesi ile birlikte hizmetlerden aile içi sorun yaşayan kadınların, çocukların, yaşlıların, engellilerin ve işsizlerin yararlanacağını belirten Başkan Durak, görev dönemi içerisinde bu projeleri mutlaka hayata geçireceğini kaydetti. Daha önce binlerce öğrencinin hiçbir ücret ödemeden eğitim aldığı KARGEM’i, Kadın Sığınma Evini, Bilge Çınarlar Kulübü’nü, Sağlık Merkezleri gibi birçok sosyal projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Durak, Karşıyaka’nın konumunu iyi bildiğini, uygulamaya konulacak projelerin kentte yaşayanların hayatlarını daha da kolaylaştırıp yaşam kalitelerine katkı sağlayacağını ifade etti.


41 projeden satır başları

1. HASTA AİLE EVLERİ
3. TAZİYE BAYRAM EVLERİ
5. AİLE DANIŞMA MERKEZİ
6. ENGELLİLERE TAKSİ HİZMETİ
7. ENGELLİ SANAT MERKEZİ
Engellileri evlerinden çıkararak sosyal ortama sokmak için yeni bir merkez kazandırılacak. Engellilerin engel durumlarına göre sanatsal aktiviteler gerçekleştirilecek.
8. ENGELLİLERE KAFE
Engellilerin çalışacağı, engellilerin ağırlanacağı kafeterya hizmete açılacak.
10. ÇOCUK SANAT MERKEZİ
11. YAŞAM KENTİ KARŞIYAKA
Eğitim, spor, sağlık kenti Karşıyaka için yapılan çalışmalara hız verilecek. Daha çok kişinin spor yapması, aktivitelere katılması, yaşamda yer alması için aktiviteler gerçekleştirilecek.
13. GÖRME ENGELLİLER İÇİN OKUMA MAKİNESİ
Görme engellilerin günlük gazeteleri takip edebilmelerini amaçlayan kitap okuma makinesi ilk olarak Osman Bey Parkı’nda Belediyeye ait kafe önünde hizmete girecek.
14.GENÇLERİN KAMP YAPMASI
Gençlerimizin kendi aralarında kaynaşmalarını, birlik ve beraberliklerinin pekişmesini sağlamaya yönelik gençlik kampları kurulacak. İlk olarak Yamanlar Dağı’nda inşaatı süren Yamanlar Gençlik Mesire yerinde hizmete girecek.
19. ARASTA
Anadolu’nun tüm renkleri, tüm kültürleri tek çatı altında bir araya gelecek. Kapalı alan içerisinde her il için ayrı bir tanıtım yeri olacak, hemşehri dernekleri ile işbirliği içerisinde hizmetler üretilecek.
21.HALK ECZANESİ
İlaç alamayan fakir ailelere yönelik hazırlanan Halk Eczaneleri’nde ücretsiz ilaç temini gerçekleştirilecek. Özellikle yoksul ailelerin yaşadığı bölgelerde hizmet verecek.
24. KARŞIYAKA KART
Karşıyaka’da yaşayanların alacakları kentli kartı ile birçok alışveriş merkezinde özel indirimler sağlanacak.