Ege Karşıyaka emekten yana

Karşıyaka emekten yana

12.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre memurlara ortalama yüzde 20 zam yapıldı, ikramiye sayısı arttı

Karşıyaka emekten yana

Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen), 452 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Memur maaşlarına ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Yıllık ikramiye sayısı dörtten beşe çıkarıldı. İkramiye miktarı da 350 liradan 800 liraya yükseldi. Hem 657’ye tabi memurların hem de sözleşmeli memurların toplu sözleşme ücretlerinde artış sağlandı.

Haberin Devamı

Tugay’a teşekkür

İki yılı kapsayan sözleşmenin memnuniyet yarattığını ifade eden Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Işık, “Belediye Başkanımız Cemil Tugay emeğin ve emekçinin yanında olduğunu bu sözleşmeyle bir kez daha gösterdi” dedi. Başkan Tugay da, “Bizim için emek en yüce değerdir. Emeğin hakkını teslim etmek de boynumuzun borcudur. Daima bu anlayışla hareket etmeye, hep birlikte emekle, özveriyle, dayanışma içinde Karşıyaka’ya hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bahariye Mahallesi şenlendi

Karşıyaka Belediyesi’nin kadın girişimcilere ve müzisyenlere destek vermek, yaz akşamlarına renk katmak amacıyla düzenlediği sokak şenlikleri Bahariye Mahallesi’nde devam etti. Kadınlar, el emeği ürünlerini satışa çıkardı. Etkinliğin ikinci akşamı, Balkan Band’in sunduğu müzik dinletisiyle renklendi. Şenliklerin bir sonraki durağı 13-14 Temmuz günlerinde Şemikler Mahallesi olacak.