Ege Karşıyaka stadı kırmızı çizgim

Karşıyaka stadı kırmızı çizgim

26.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Ayda Maç, hayata geçirmeyi planladıkları projeleri Milliyet Ege’ye anlattı. Şehrin değerlerine sahip çıkacak adımlar atacaklarını vurgulayan Maç, “Dört dörtlük hizmet için geliyoruz. Önceliğimiz stat olacak. Sporun her alanında fark yaratacağız” dedi.

Karşıyaka stadı kırmızı çizgim

AK Parti’nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı Ayda Maç, Milliyet Ege Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve usta kalemimiz Fatih Tanfer’in sorularını yanıtladı. Karşıyaka’nın potansiyelini göz önünde bulundurarak çalışacağını vurgulayan Maç, “Karşıyaka’da kulübümüz başta olmak üzere sporda devrim yapmaya hazırlanıyoruz. Spor okullarının ve tesislerin sayısını artırarak büyümeye gideceğiz” dedi.

Haberin Devamı

- Karşıyaka’nın gençleri için neler yapacaksınız ve spor okulları hakkında nasıl çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

Benim en büyük hayallerimden biri Karşıyaka’yı spor kenti haline getirmek. Spor bizim için birleştirici bir değer. Bizi ziyaret eden Spor Bakanımızdan da söz aldık. Karşıyaka’nın marka değeri olan bir kulübü var. Bizim görevimiz, 7’den 77’ye kulübümüzü güçlendirmek. Karşıyaka’nın kaynaklarını boşa akıtmamak gerekiyor. Karşıyaka kulübünü 2003’den bu yana hiç bir devlet büyüğü ziyaret etmemiş. Karşıyaka bir tarihtir. Anı defterinin ilk sayfası Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısı notu ile başlar. Karşıyaka Kulübü’ne rakip yaratmamamız lazım. Ama bir bakıyorsun ki Karşıyaka Belediye Spor Kulübü koca bir rakip. Eğer bu zihniyetle yönetiliyorsa bu ilçe, biz hiç bir yere varamayız. 2700 sporcusu var Karşıyaka BLD. Spor’un. Kulübe dönüp bakıyorsunuz 320 kişi. Bu tamamen yanlış bir durum. Kulübün atrenman yaptığı sadece bir sahası var. Ne bekleyebilirsin ki? Bu kulübü öncelikle güçlendirmeniz gerekiyor. Kaynak yaratılması, tesis kurulması ve hizmet verilmesi gerekiyor. Amatör kulüplerine de her türlü desteği vererek, Karşıyaka Spor Kulübü’ne gerekli alt yapıyı sağlaya biliriz. Bu asla zor değil. Biz kulübe 150 dönüm bir arsa üzerinde alt yapı tesisi kuracağız. Bunu başa gelirsek kesinlikle yapacağız. Buradan sizler aracılığı ile sesleniyorum, dört dörtlük Karşıyaka için geldik. Bunu Karşıyaka olarak hakediyoruz.

Haberin Devamı

- Karşıyaka sadece futbol ve basketbolla mı anılacak? Sporun başka dallarında da projeleriniz var mı?

İZVAK yönetim kurulu ve 9 Eylül Üniversitesi ile bir protokolümüz var. Biz bunu hiç ilgilenen olmadığı için belediye ile buluşturamadık. Bu protokoldeki amacımız sporun tüm paydaşlarını desteklemek ve güçlendirmekti. Bizler bu amacı ilçe bazına taşımak istiyoruz. İZVAK ile birlikte bize destek verecek her kurum ve kuruluş ile iş birliği içine gireceğiz. Profesyonelce hamleler yaptık. Spor okulundan bahsetmemiz için yeterli tesisimiz yok. Bu durum Karşıyaka için çok acı. Artık sadece kolejlerin spor okulları ve kurslarından bahsedebiliyoruz. Eğer gelirsek gençlik kamp alanları kuracağız. Yetenekli çocukları orada keşfedeceğiz. Karşıyaka’da bir tane kapalı yüzme havuzu yok. Bizler Ege insanıyız. Deniz ve sudan uzak duramayız. Gel gelelim yüzme öğrenecek havuzumuz yok. Olan tesislerimiz de bakımsızlık ve ilgisizlikten atıl duruma çıkarak kapandı. Bizler spor okulu, spor kursu ve havuzlar yaratabileceğimiz alanların projelerini planlıyoruz. Masa tenisi oynamak için bile tesisimiz yok. Bunlar dev bütçeler gerektirecek şeyler değil. Gündemimiz sadece futbol ve basketbol olmamalı. Bizim denizimiz var. Bizler vizyon peşindeyiz. Bizler hizmet insanıyız.

Haberin Devamı

- Karşıyaka’da stat sorununun çözülmesi için verdiğiniz katkıları bizler biliyoruz. Gelinen noktada sizin sayenizde epey yol kat edildi. Bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek?

Biz bütün kaynak ve imkanlarımızı biliyoruz. Stat konusu gerçekten bir şehir efsanesine döndü. Yaklaşık 3 yıl önce başlayan bir süreç. Karşıyaka Stadı için birçok itiraz gündeme geldi. Bizler bu itirazları sürekli gündeme alarak istişare ettik. Çözüm aradık. Bazı ufak dokunuşlarla tekrardan projemizi yolladık ve tekrardan itiraz aldı. İtirazın en büyük gerekçesi, stadın şehir içinde olması ve trafiği büyük şekilde etkileme korkusuydu. Ulaşım ve otopark bu projede en önemli detaydır. Şehir plancısı ve bu işi 28 yıldır yapan biri olarak stadın yapılmaması için öne sürülen bu gerekçelerin kesinlikle geçerli olmadığını söyleyebilirim. Stadın şu anki konumu, kesinlikle doğrudur. Emin olun ki dünyanın en güzel statları kent merkezlerindedir. Statlar ve ortak kullanım alanı gerektiren merkezler şehrin içinde olur. Yönetmeliklere uygun hareket edildiği sürece engellerin aşılması sorun olmayacaktır. Statların şehir merkezlerinde olmasına endişeli olanlar adına merak ettiğim bir konu var; stadın trafiğinden korkan zihniyet neden Bostanlı pazarının kalabalığını görmezden geliyor? Bizler bu sıkıntıların aşılarak Karşıyaka Stadı’nın yerine yapılması için gereken tüm rapor ve gerekliliklerini sunduk. Yapı kayıt belgesini de aldık. Karşıyaka bizim değerimiz ve bu değere sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Müjdeli haberi vermek için sabırsızlanıyoruz.