Ege Kaynaklarını daha verimli kullanacak

Kaynaklarını daha verimli kullanacak

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş, şirket paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu yaptı

Kaynaklarını daha verimli kullanacak

Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden AYDEM Yenilenebilir Enerji, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Türkiye geneline yayılmış, 25 modern yenilenebilir enerji santrali ile 1.020 megavat kurulu güce ulaşarak yıllık brüt 3.2 TWh enerji üreten Aydem’in halka arzında konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım üstlenecek. Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım da süreçte eş liderler olarak görev alacak.
25 yıllık tecrübe
Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımının global anlamda her geçen gün daha büyük bir önem kazandığını söyledi. Yenilenebilir kaynakların cazibesinin giderek arttığını vurgulayan Küpeli, “Biz de sektörümüzün en büyük ve öncü oyuncularından biri olarak şirketimizin potansiyeline güveniyoruz. Aydem Yenilenebilir Enerji, 25 yılı aşkın sektördeki birikimiyle portföyünün tamamı sadece yenilenebilir kaynaklardan oluşan ülkemizin en büyük şirketi konumunda.
25 modern yenilenebilir enerji santralimizle ülkemizin dört bir yanında enerji üretiyoruz. 2021 yılı içinde hibrit üretim tesisi yatırımlarımızla portföyümüzün çeşitliliğini artırıyoruz. Teknoloji tabanlı olarak gelişmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Aydem Enerji CEO’su Küpeli, 2021’i yeni yatırımlar yılı olarak belirlediklerini sözlerine ekledi, şunları dile getirdi:
Yatırım yılı
“Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerine yayılmış hidroelektrik, rüzgar, jeotermal ve çöp gazı santralleriyle elektrik üreterek yenilenebilir enerjide 25 yılı geride bıraktık. 2021 yılını hibrit yatırımlar için de başlangıç olarak belirledik.
Hibrit santraller sayesinde mevcut santrallerin kapasitelerinin daha verimli kullanılması ve elektrik üretimlerinin artması sağlanacak.”