Ege Kendi ‘Öykü’süyle geldi!

Kendi ‘Öykü’süyle geldi!

06.01.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Hamileliğinin 18. haftasında kanser olduğunu öğrenen Gülcan Parmaksız tedaviye başladı, kızı Öykü’yü sağlıklı bir şekilde kucağına aldı.

Kendi ‘Öykü’süyle geldi

İzmir’de hamileliğinin 18. haftasında meme kanseri teşhisi konulan Gülcan Parmaksız, kızı Öykü’yü sağlıkla kucağına aldı.
Gebeliğinin 18. haftasında meme kanseri olduğunu öğrenen 40 yaşındaki Parmaksız, bir yandan tedavi oldu. Medicana International İzmir Hastanesi’nde kurulan konsey, yüksek risk tespit edilen hastaya, adjuvan kemoterapisi planladı. Parmaksız, 4 kür kemoterapiyi 21 günde bir 34 haftada aldı. Öykü adını verdiği kızını 38. haftada sağlıkla kucağına alan anne, “Gebeliğin sonlanmasını asla istemiyordum. Hekimlerimiz de beni telkin etti. Koordineli şekilde ilerledik ve dünya tatlısı kızımı kucağıma aldım. Tedavim elbette devam ediyor. 10 yaşında Ömer adında bir oğlum var. Bir kızımız olursa onun da adının Öykü olmasını isterdik. Allah bize kız evlat nasip etti, o da kendi öyküsüyle doğdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bebeğin gelişiminde sorun yok’

Medicana International İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gayem İnayet Çelik de, “Bu süre zarfında bebeğinin gelişimi, kan akımı yakından takip edildi. Bir problem olmadığı görülünce bebek normal vaktinde, 38. haftada sezaryenle doğdu. Hastamız, 3-4 hafta bebeğini emzirebilecek” dedi. Medikal Onkoloji Uzmanı Gülcan Bulut da, “Meme kanseri eğer tedavi edilmezse tekrar dönüş yapabilecek bir tümöre sahipti. Gebeliğin bitimini bekleyebilirdik ancak bu hastamızda bekleyemedik ve tedavisine başladık. Annesi de Öykü de hikayeleriyle örnek oldu” ifadesini kullandı. Genel Cerrahi Uzmanı Varlık Erol ise, hastanın tedavi sürecinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Duru’nun umudu olun

Salihli Belediye Meclisi, SMA Tip-1 teşhisi konulan ve Manisa Valiliği tarafından resmi bağış toplama izni verilen Duru Sağlık için başlatılan yardım kampanyasına herkesi destek olmaya davet etti. 2022 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda yönetiminde gerçekleştiren Salihli Belediye Meclisi, Hatice ve Mehmet Ali Sağlık çiftinin SMA Tip-1 teşhisi konulan kızları Duru için başlattığı yardım kampanyasına, duyarlı tüm vatandaşları destek olmaya çağırdı. Başkan Kayda, “SMA hastalığına rağmen minicik yüreğiyle hayata tutunmaya çalışan Duru bebeğimizin umuduna umut olmak isteyen tüm duyarlı vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.