Ege Kent yenilemede Ege-Koop’a görev

Kent yenilemede Ege-Koop’a görev

15.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kooperatifçilikte iddialı bir model ortaya koyan “Ege Koop” markasını Türkiye geneline taşıyacak açılımın başlangıcı görkemli oldu. Bakan Yıldırım, kentsel dönüşümde Ege-Koop’a büyük görev düşeceğini söyledi

Kent yenilemede Ege-Koop’a görev

Ege-Koop, görkemli bir resepsiyonla Ankara Temsilciliği’ni hizmete açtı. Temsilciliğini 21. Dönem Milletvekili Faruk Demir’in üstlendiği ofisle hizmet alanını ülkeye yaygınlaştırmayı hedefleyen Ege-Koop’un JW Marriott Hotel’de düzenlediği resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti ve CHP milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yıldırım: “En iyi örnek”
Ege-Koop’un anlatıldığı tanıtım filminin gösterimiyle başlayan gecede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içinde olduklarını söyledi. Ankara, Adana, Gaziantep gibi birçok büyükşehirin ortak sorununun kentsel dönüşüm ve şehir yenileme projelerinin gereği kadar yapılamaması olduğuna dikkati çekerek, “Bu anlamda 1985’te İzmir’de 11 büyük projeye imza atarak 100 bin İzmirliye sıcak yuva yapan ve kentsel dönüşüme katkı sağlayan EGE-KOOP çalışanlarını kutluyorum” dedi.

İki kent arasında köprü
Yıldırım, “İzmir’in sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içerisindeyiz. EXPO projesiyle şu günlerde yeni bir adım atmış bulunuyoruz. İzmir’de kentsel yenileme olsun mu olmasın mı tartışmasının cevabını Ege-Koop yaşanmış güzel örnekleriyle bize gösteriyor” diye konuştu. Ege-Koop’un Ankara’ya açtığı temsilciliği iki kent arasında kurulmuş önemli bir köprü olarak gördüğünü anlatan Bakan Yıldırım ?“Önümüzdeki günlerde Meclis’ten geçecek olan Kentsel Yenileme ve Doğal Afetlere Karşı İmar Düzenlemesine İlişkin Kanun ile Ege-Koop, İzmir’deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alacak, daha fazla görev üstlenecek” bilgisini verdi.
İzmir’de 100 bin kişiyi konut sahibi yaptıklarını belirterek, “Şimdi sıra Ankara’da” diyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, “Konut sektöründe çeyrek yüzyılı aşan tecrübemiz, modern projelerimizle Başkent’lilere hizmet etmeye hazırız. Ege-Koop’un aynı başarıyı Ankara’da da yakalayacağını tüm Türkiye’ye ispat edeceğiz” dedi.


Ankara ofisiyle Türkiye’ye yayılacak

İş ve siyaset dünyasının etkin isimlerinin buluştuğu geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, , AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İlknur Denizli, Rifat Sait, Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Aytun Çıray, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in yanı sıra çok sayıda milletvekilli ile eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Eski İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Burhan Özfatura da katıldı.