Ege Keskinoğlu, yumurta ile “Avrupa”ya girdi

Keskinoğlu, yumurta ile “Avrupa”ya girdi

02.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Keskinoğlu Şirketler Grubu, Yunanistan’a yumurta ihracatına başladı.

Keskinoğlu, yumurta ile “Avrupa”ya girdi

AB’ye ihracatla ilgili uzun yıllardır önemli çalışmalar yürüten ve 2010’da politik nedenlerle durdurulan piliç eti ihracatını da 2009’da başlatan ilk firma olan Keskinoğlu, Avrupa Birliği’nin Nisan ayında Türkiye’den yumurta ithal etmek istediğini duyurması üzerine çalışmalarına hız kazandırmıştı.

Haberin Devamı


75’i aşkın ülkede Türkiye’yi temsil ettiklerini belirten Keskinoğlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “AB’ye ihracatın başlamasında Tarım Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar çok etkili oldu. Türkiye, yıllık 14 milyar yumurta üretiyor. Avrupa ülkelerinde ortalama kişi başı tüketim ise Türkiye’nin 2 katı ve 300 civarında. AB’li yetkilileri Manisa’daki tesislerimizde defalarca ağırladık, üretim üstünlüklerimizi gösterdik. AB normlarında üretim için 2008 yılında 10 milyon TL ile yatırıma başladık. Yunanistan’ın ardından Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa’ya da 2012 bitmeden ihracata başlayacağız. Yumurta ihracatımızı 2012’de yüzde 100 artıracağız. Türkiye olarak da bu fırsatı iyi değerlendirirsek birkaç yıl içinde yumurta ihracatını 2 katına çıkarabiliriz” dedi.

Haberin Devamı


Son 3 yılda 300 milyon yumurta ihraç eden Keskinoğlu, Azerbaycan, Angola, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Dubai, Irak, İran İsrail, KKTC, Kuveyt, Kongo, Libya, Umman ve Yunanistan’a yumurta ihraç ediyor.

Cummins, dev açılış için hazır

Dünyanın önde gelen dizel motor üreticilerinden olan ABD’li Cummins’in ESBAŞ’ta kurduğu Türkiye Filtre Fabrikası’na Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açacak. Toplam 70 milyon dolarlık yatırımla İzmir’de filtre ve jeneratör üretecek olan şirket, 5 yıl içinde istihdamını da 800’e yükseltecek.


2011 yılının Mayıs ayında temeli atılan ve kısa sürede tamamlanan fabrikada ilk etapta 80 kişi işe alındı. İstihdam sayısının 2015 sonuna kadar 500’e çıkarılması hedefleniyor. Açılışa ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, Cummins India Ltd. Başkanı Anant Talaulicar ve Cummins Filtration Başkanı Joseph Saoud da katılacak. Fabrika, Cummins’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki müşterilerine ulaşacağı bir üs konumuna da gelecek.
Toplam 13 bin metrekare üretim alanı ve 5 bin 500 metrekare ofis alanı bulunacak tesislerde üretim alanının zamanla 40 bin metrekareye çıka-rılması planlanıyor.

BURCU TANER DHA