Ege Kınık, Bergama ve Kemalpaşa çıkarması

Kınık, Bergama ve Kemalpaşa çıkarması

24.02.2020 - 00:08 | Son Güncellenme:

.

Kınık, Bergama ve Kemalpaşa çıkarması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol açılışının ardından, beraberindeki bakanlar ve milletvekilleriyle Kınık ilçesine geçti. Belediye Başkanı Sadık Doğruer’i ziyaret eden Erdoğan, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından halka seslenen Erdoğan, “Başkan Doğruer’in ne kadar doğru işler yaptığını, seçimi yeniden kazanmasıyla gördük. İlçeyi daha da güzelleştirmek için var gücüyle çalışıyor. Biz de gerekli desteği veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kınık ilçesindeki programının ardından Bergama’ya geçen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı otobüsünden ilçe halkına hitap etti. Planladıkları projeleri açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şehir merkezinde kalan stadyumu taşıyıp yerine sosyal donatıları, yeraltı otoparkı ile millet bahçesi yapacağız. Tarihi kentin ortasında bakımsız ve atıl durumda bulunan Selinos Deresi’ni ıslah edip turizme açacağız. Kenarında gezinti alanlarının yer aldığı ve hatta suda gondolların yüzdüğü bir alan haline gelecek. Bergama Çevre Yolu’nun ikinci etap ihalesi bitti. Bergama şehir merkezindeki Adnan Menderes Bulvarı yeniden düzenlenecek. Kredi Yurtlar Kurumu’nun Bergama’ya yapacağı öğrenci yurdunun inşaatı kısa bir zaman içine başlayacak. Bergamalıların dört gözle beklediği TOKİ konutlarının inşaatı da başlıyor. Aliağa-Bergama arasındaki doğalgaz boru hattının döşenmesine eylül ayında start vereceğiz. Batı Anadolu Ege Serbest Bölgesi de, Aşağıkırıklar Mahallesi’nde faaliyetlerine başlıyor. Bergama’da binlerce gencimiz istihdam alanlarına kavuşacak.”

Haberin Devamı

550 kişiye istihdam

Daha sonra Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu makamında ziyaret eden Erdoğan, Kemalpaşa’daki fabrika açılışı için ilçeden ayrıldı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki seramik fabrikasının açılışında konuşan Erdoğan, “550 kişinin istihdam edileceğini öğrendik. Böyle bir seramik fabrikasının burada hizmete alınmasından memnuniyet duyuyoruz. Taş üstüne taş koyanın başımın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.