Ege Kınık’ta eksiksiz sağlık hizmeti...

Kınık’ta eksiksiz sağlık hizmeti...

24.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kınık Devlet Hastanesi Kan Transfüzyon Merkezi, Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Kaymakam Erol Türkmen önderliğinde törenle hizmete açıldı.

Kınık’ta eksiksiz sağlık hizmeti...

Açılış konuşmasını yapıp kurdeleyi kesen Başkan Doğruer, “Çok acil durumlarda burada kan bağışları kabul edilecek ve değerli doktorlarımız vatandaşlarımızın yaşama tutunmasını sağlayacak” dedi.  Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Arif Cengiz Yanık ise, “Kan transfüzyon merkezi hastanemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Özellikle kanamalı vakalarda kan ürünlerini ilk önce Kızılay kan merkezinden tedarik etme yoluna gidiyoruz. Artık taze kan anlamında hızlıca transfüzyon merkezimizden karşılayabileceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan belediye, ‘Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Teşhis ve Tedavi Aracı’ ile hizmeti Kınıklı vatandaşların ayağına götürüyor. 2018 yılından bu yana hizmet veren tarama araçları, kırsalda yaşayan ulaşım yönünden dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere; çocuk, yaşlı, yatalak ve engellilere düzenli olarak diş tedavisi yapıyor.

‘Bu imkan daha önce yoktu’

Uygulamanın büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Doğruer, “Birçok hastalığın kaynak noktası diştir” dedi. Kınık Belediyesi’ne teşekkür eden muhtarlar da, “Böyle bir hizmete ihtiyacımız vardı. Bu kadar yakınımıza kadar gelen, vatandaşın muayene olabileceği böyle bir imkan yoktu” ifadelerini kullandı.