Ege ‘Kiralık ev bulunamıyor’

‘Kiralık ev bulunamıyor’

15.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konut satışlarının yeniden hareketlenmeye başladığını belirten FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, insanların yatırım için değil oturum amacıyla konut almayı tercih ettiğini, bu nedenle kiralık konut arzında daralma yaşandığını söyledi.

‘Kiralık ev bulunamıyor’

Okay, kiralık konut sayısının artan talebe cevap veremediğine, son bir yıl içinde yaklaşık yüzde 50 oranında zamlandığına da dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Beklenti, yüzde 1’

Okay şöyle devam etti: “Kiralanacak daireler, müteahhidin elinde duruyor, satılmıyor. Bu nedenle kiralık ev fiyatları da önemli oranda yükseldi. İki yıldır yavaşlayan inşaat sektörü nedeniyle yeni konut sayısı da azaldı. Bununla birlikte 2 yıla yakın süredir evden eğitim gören üniversite öğrencilerinin talebi de kiralık evlerin hem açılmasına hem de fiyatının artmasına neden oldu.”
Yapılan 1.29’luk faiz indiriminin sektörü bir nebze olsun hareketlendirdiğini belirten Gülçin Okay, asıl beklentinin yüzde 1 seviyesi ve altı olduğunu söyledi, “Bunun olabilmesi şu anda mümkün görünmüyor. İnsanlar, faiz yerine paralarını döviz ve altın olarak değerlendirdi. Şimdi de yatırım olarak değerlendirdikleri parayı bozdurarak oturum amacıyla gayrimenkule yöneliyorlar. Şu anda yeni konut projelerinin de yapılmaya başlandığını görüyoruz. Konut ihtiyacı her dönem olduğu gibi bu dönemde de önemini korumaya devam ediyor. Yeni konutlar tamamlandığında fiyatların da artacağını öngörmek gerekir” dedi.
Okay, Bayraklı ve Kent 2’de iki yeni ofis açtıklarını, teknolojiye yatırımı önemsediklerini sözlerine ekledi.