Ege Kış ortasında turizm ateşi

Kış ortasında turizm ateşi

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kış ortasında turizm ateşi

Konaklama ve gastronomi sektörü, Fuarİzmir’de yarın kapılarını açacak olan HORECA Fuarı’nda bir araya geliyor. 54 sektörden profesyonel satın almacıların katılacağı etkinlik, aynı zamanda turizmin yeni yol haritasını da belirleyecek.

Haberin Devamı

Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA Fair), ilk kez İzmir’de düzenleniyor. Bir milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan konaklama sektörünün çatı örgütü Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fuarı, yarın Fuarİzmir’de kapılarını açıyor. Dört gün sürecek etkinlikte otel tekstili, mobilyaları, mutfak, oda, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuvarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmaları yer alacak. Turizm sektörünün son yıllardaki lokomotifi gastronomiye odaklanacak olan fuarda, beş bine yakın şef gövde gösterisi yapacak.

Haberin Devamı

30 milyon turist

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizm sektörünün geçen yılı yüzde 27 büyüme ile kapattığını belirtti. Ayık, Türkiye’nin 2019 ve 2020 yılında 30 milyon turist ağırlayacağını, altı milyon turistin de Ege’yi tercih edeceğini söyledi. Bu açıdan turizm tesislerinin yenilenmesinin önem taşıdığına dikkat çeken Ayık, “HORECA Fuarı, işte bu açıdan büyük önem taşıyor. Tesislerin genel müdür, satın alma birimleri yetkilileri, sezon öncesi nihai satın alma kararlarını verecek. Sektör, A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını bu fuardan karşılayacak. 2.5 milyar dolar ihracat hacmine sahip sektörün, ticaret odaklı fuarı olarak HORECA’da otel ve mutfak ekipmanlarının yanında restoran, pastane, kafe ve catering şirketlerinin kurulumdan nihai müşteriye ulaşan sürece kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler yer alacak” dedi.

Kent ekonomisine katkı

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler de, daha önce Kuşadası’nda düzenlenen ve yıldan yıla büyüyen HORECA fuarlarının artık kabına sığmadığını söyledi. HORECA’nın 54 sektöre ev sahipliği yaptığını belirten İşler, turizm sektörü ile tedarikçileri İzmir’de buluşturmanın, kent ekonomisi için de büyük bir kazanç olduğunu ifade etti, “İzmir’de turizm sektörü çok eski tarihlere dayanyor, buna bağlı olarak tesisler de diğer turizm kentlerine göre daha yalnız. Bu tesislerin her yıl kendini yenilemeye ve rekabetçi ortamda diri kalmaya ihtiyacı var. Tam da bu noktada İzmir’de bu fuarın olması demek, tesislerin gençleşmesi için büyük bir fırsat” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şubat bereketi yaşanacak

Bugüne kadar sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için ya başka şehirlere gittiğini ya da tedarikçilerden online alveriş yaptığını belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, “HORECA, sektörün sahaya inip, rekabetçi ortamdan yararlanmasını sağlayacak. Ege Bölgesi’ndeki turizmciler daha fazla ürün görüp daha ucuza tedarik etme şansını elde edecek. Biz de bu fuarın, doğası, kültürü, denizi, havası ve mutfağıyla yıllardır insanları cezbeden Ege’nin incisi İzmir’de olmasında, sektör adına büyük bir fayda görüyoruz. Bu fuar, sektör için şubat bereketi olacak” dedi.