Ege Kısmetini, kimsesiz çocuklarla paylaştı

Kısmetini, kimsesiz çocuklarla paylaştı

28.11.2017 - 01:23 | Son Güncellenme:

Balık avına ilgisi ile bilinen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, tuttuğu 80 kiloluk orkinosu kimsesiz çocuk ve gençlerle buluştuğu öğle yemeğinde paylaştı

Kısmetini, kimsesiz çocuklarla paylaştı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, tuttuğu 80 kiloluk orkinosu kimsesiz çocuk ve gençlerle buluştuğu öğle yemeğinde paylaştı. Gençlerle yakından ilgilenerek sohbet ederken, kendi çocukluğunu ve meslek seçimi yaptığı dönemin anılarını da paylaştı.

Haberin Devamı

‘Bana ulaşabilirsiniz’
Delican, özellikle kız çocuklarının eğitim alması ve meslek seçimini çok önemsediğini söylerken, gençlerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. Samimi bir ortamda geçen buluşmada; devletin her zaman yanlarında olduğunu belirten Başkan Bülent Delican, şunları söyledi: “Her zaman sizinleyiz. Büyük bir aileyiz. Mutlu yuva sıcaklığı, mutlu bir hayattır.
Sizlere yıllardır bunu sunmaya çalışıyoruz. Yanınızda olduğumuzu unutmayın. Ben de bizzat buradayım. Dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.”

Çocuk Evleri projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaklaşık 5 yıl önce devlet koruması altına alınan çocuklara yetiştirme yurtları yerine, mutlu bir yuva özlemeni dindirecekleri site içi apartman dairelerinde yaşama imkanı sunduğunu hatırlatan Başkan Bülent Delican, çocukları ve gençleri koğuş tipi barınma şartlarından kurtaran önemli bir proje olan ‘Çocuk Evleri’nin ilk etapta 14 bin kapasiteyle başladığını ve bugün her ilde ve İzmir’de de büyük ölçüde beklentiyi karşılayan bir boyuta ulaştığını belirtti, “Bu uygulamamızdaki temel amaç; çocuklarımızın ev sıcaklığında, sosyal yaşamdan kopmadan hayata kazandırılması” ifadesini kullandı.