Ege Kitap kurtlarının ödülleri dağıtıldı

Kitap kurtlarının ödülleri dağıtıldı

08.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Kitap kurtlarının ödülleri dağıtıldı

TÜGVA’nın düzenlediği Türkiye’nin Kitap Kurtları yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Türkiye Gençlik Vakfı’nın yurt genelinde ortaokul çağındaki 41 bin 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin Kitap Kurtları’ yarışmasının ödül törenine katıldı.

‘Bizim için önemli’

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’ndeki programda gençlere hitap eden Dağ, “TÜGVA çok değerli bir sivil toplum kuruluşumuz. Kurulduğu günden bugüne çok önemli görevler ifa etti, son 6 senedir de oluşabilecek çok önemli bir açığı kapattı” dedi.

Dağ, vakıf bünyesinde yaş ortalaması 30’u geçmeyen gençlerin, kendilerinden daha küçüklerin de kendileri gibi milli ve manevi değerlere sahip bir nesil olarak yetişmesi için gayret gösterdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Dünyada toplumsal değerlerin dezenformasyon ve saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirten Dağ, bazı ülkelerin kendi değerlerini koruyabilmek için engeller koyduğunu, sosyal medyada filtrelemeler yaptığını ifade etti, Türkiye’de böyle bir müdahalenin yaşanmadığını, bundan sonra da olmayacağını söyledi.

‘Okuyun’ çağrısı

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da “Türkiye’de kitap okuma oranları maalesef dünya ülkeleri ortalamasının gerisinde görünüyor. Yeni nesil çocukların kitaplara olan ilgisini gördükten sonra gelecek adına umutlanıyoruz” diye konuştu.

Yarışmada 5’inci sınıflar kategorisinde Türkiye birincisi olan İstanbul Başakşehir Ortaokulu öğrencisi Büşra Şahin de öğrencilere kitap okumalarını önerdi. - AA