Ege KKTC ile turizm işbirliği

KKTC ile turizm işbirliği

14.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 2021-2022 Eğitim Yılı açılış dersi etkinliği, büyük bir coşku ile gerçekleşti.

KKTC ile turizm işbirliği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın verdiği açılış derslerinin yanı sıra ünlü sanatçı Turgay Başyayla’nın sahne performansı da gençlerin ilgisiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Turizm diplomasisi ile izolasyon kalkar

Açılış derslerinin ardından Köprülü’yü, Karamustafa’yı ve Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’i makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni akademik yılın Çeşme Turizm Fakültesi adına hayırlı olmasını diledi. Türkiye ile turizm alanında işbirliğinin önemini vurgulayan Köprülü de, Türkiye’nin de desteği ile haksız izolasyonun aşılmasında, turizm diplomasisinin belirleyici olduğunu kaydetti. Çeşme Turizm Fakültesi ile KKTC Büyükelçiliği arasında, turizm diplomasisi faaliyetleri ile ilgili işbirliği yapılması kararı alındı.

En iyi doktora tezi ödülü

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından her yıl düzenlenen ‘Yılın En İyi Doktora Tezi Ödülleri’nde bu yılın kazananı Ege Üniversitesi oldu. Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalından Dr. Çağdaş Duman’ın hazırladığı ve danışmanlığını Prof. Dr. Aydın İbrahimov, ikinci danışmanlığını Doç. Dr. Gökay Özerim’in yaptığı; “Politik Şokların Şiddet İçeren Devlet Dışı Aktörler Üzerinde Dönüştürücü Etkisi: Lübnan Hizbullah’ı Örneği (2005-2020)” ödülün sahibi oldu.