Ege Komşu eski, evler yepyeni

Komşu eski, evler yepyeni

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etap’ta evlerine taşınan aileler, ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşümün hak sahipleri olarak tarihe geçti

Komşu eski, evler yepyeni

Yerinde ve yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’de yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyerini hak sahiplerine teslim etti. Sağlıklı ve konforlu konutlarına kavuşan Uzundereliler, eski komşularından da ayrılmadıkları için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Sanki yeniden evlendim’

21 yıldır gecekonduda oturduğunu söyleyen Dursun ve Gülbahar Dağdeviren çifti, “Yeni evimiz depreme dayanıklı, konforlu, doğalgazımız var. Dam aktı mı çatı uçtu mu diy esıkıntılarımız kalmadı. Akşamları rahat uyuyoruz” dedi. Doğduğundan beri Uzundere’de yaşayan Meliha Meydan da, “30 yıllık evliyim ama sanki yeniden evlendim. Eşyalarımızı yeniledik, doğalgazımız var. Komşularım da değişmedi. Birbirimize oturmaya gitmemiz bir asansör kadar uzaklıkta” diye konuştu.

Tarımda İzmir farkı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, üreticilere verdiği destekler kapsamında Bayındır’dan 12 bin 915 meyve fidanı dağıttı. Yakapınar, Kızılcaova, Çiftçigediği, Arıkbaşı ve Çırpı köylerindeki üreticilere teslim edilen badem, kiraz, mandalina, ceviz, incir, kestane ve Trabzon hurması fidanlarıyla birlikte, Bayındır’da dağıtılan toplam meyve fidanı sayısı 200 bine yaklaştı.
Kırsal kesimde gelir getirici faaliyetleri desteklemek amacıyla 2009 yılından bu yana üreticiye ücretsiz dağıttığı toplam meyve fidanı sayısının ise 2018 bitiminde 3 milyon 740 bin adete ulaşacağı bildirildi.