Ege Konaklamada yeni dönem: Karavan

Konaklamada yeni dönem: Karavan

17.04.2021 - 07:05 | Son Güncellenme:

Pandemiyle birlikte insanlara uzak, doğaya yakın tatile artan ilgi karavan sektörünü canlandırdı. Satışlar yüzde 300 oranında arttı

Konaklamada yeni dönem: Karavan

Kovid-19 salgını, tatil tercihlerinin değişmesine neden olurken, karavana ilgi arttı. İzole ortamda tatil yapmak isteyenler, kalabalıktan uzak ve doğayla iç içe olmak amacıyla karavana yöneldi. Üreticiler, pandemi döneminde satışların yüzde 300 arttığını söyledi. Karavan üreticileri, siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye devam ederken, fiyatının 70 bin liradan başlayıp, 150 bin liraya kadar çıktığı belirtildi.
‘Talebe yetişemedik’
Beş yıldır sektörde olduklarını belirten karavan üreticisi Murat Yılmaz, “İlk yıllar bu kadar yoğun değildi. Pandemiyle işler çok yoğunlaştı. Üretimimiz hızlı olduğu halde 2020’de hakikaten talebe cevap veremedik. Bu sezon da çok hızlı başladı. Ciddi yoğunluk var. Pandeminin sektöre olumlu etkisi oldu” dedi. Karavanların her türlü ihtiyaca yanıt verebildiğini belirten Yılmaz, “Karavanlarımız kendi elektriğini üretiyor. 100 litre temiz su deposu var. Dikkatli kullanılması halinde bir aileye yetiyor. Duş, tuvalet, ortam ısıtıcı, su ısıtıcı her şey var” ifadelerini kullandı.
Karavan tercih eden bir haftalık evli Yalın çifti ise, “Kendi yaşam alanımızın olacağı, tuvaletimizin ve duşumuzun bulunduğu hijyenik tatil için yapmak istiyoruz. Biraz da bakir noktalarda kalmak istiyoruz. İstediğimiz bir koyda balık tutabilmek güzel. Hem bulunduğumuz ortamda temel ihtiyaçlarımızı gideriyoruz hem de tekrar rahatça güne başlıyoruz” ifadelerini kullandı.