Ege ‘Kooperatif modeli şart’

‘Kooperatif modeli şart’

29.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Kooperatif modeli şart’

ESİAD SÜR konferansına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Arazilerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Başarılı kooperatif modellerini ortaya çıkarmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (ESİAD) ESİAD SÜR konferansının ilki, ‘Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji’ başlığıyla İzmir’de düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çatı Türkiye markasıyla tarımdaki katma değeri artırabileceklerini söyledi.

Tarım arazilerine birlikte sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Pakdemirli, “Başarılı kooperatif modellerini ortaya çıkarmalıyız. Dünyada ilk 100 içinde kooperatifimiz yok. 2 milyon hektar alanımızı daha sulanabilir hale getirmemiz gerekiyor. Sürdürülebilir modellerle bu işi en hızlı şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Zeytin için söz verdi

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri de, “ESİAD SÜR toplantılarımızı bir gelenek haline getirmeyi, bu kapsamda her sene sürdürülebilirlik açısından değişik bir temayı ele alarak bölgemizdeki farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. İlk ‘ESİAD SÜR’ü, Ege Bölgemiz ve tüm ülkemiz için çok önemli olan Sürdürülebilir Tarım konusunda gerçekleştiriyoruz” dedi. Sivri, kalkınmayı sürdürülebilir kılmakta sadece hükümetlere değil, iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm topluma ayrı ayrı önemli roller düştüğünün altını çizdi.

Haberin Devamı

Akhisar, zeytine prim desteği için yürüttüğü çalışmaların meyvesini aldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zeytine destek verileceğini açıkladı. 12 bin üretici, Türkiye’yi zeytin üretiminde dünya şampiyonu yapma sözü verdi. Pakdemirli’nin “Dane zeytine prim vermeye başlıyoruz, rakamlar 15 kuruş ile 25 kuruş arası olabilir” açıklaması sektörde sevinç yarattı. Zeytine prim desteğimizi ısrarla talep ettik. Üreticimiz kendini geliştirdi. İyi tarım uygulamalarını hayata geçirdi” dedi.