Ege Köprü bereketi

Köprü bereketi

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

1915 Çanakkale Köprüsü açılmadan OSB’lere talep arttı, parsel kalmadı. ÇTSO Başkanı Semizoğlu, “Kentimize ulaşılabilirliğin artmasıyla yatırım için cazip yer haline geleceğiz. Üretimimiz ivme kazanacak” dedi

Köprü bereketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım sürecinde, sanayicilerin de kente ilgisi arttı. İki organize sanayi bölgesinde yatırım için parsel kalmadığını söyleyen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Çanakkale’mizin meyvesini, sebzesini, balığını, sütünü İstanbul’a ulaştırmakta çok zorluk çekiyorduk. Köprüyle birlikte Çanakkale’nin üretiminin de ivme kazanacağını, Çanakkale’ye ulaşılabilirliğin artacağını ve çok daha cazip yer haline geleceğini düşünüyorum” dedi. Köprünün kente yapılmasından dolayı iş dünyası olarak memnuniyet duyduklarını dile getiren Semizoğlu, şöyle konuştu:
‘İsteseniz de arsa kalmadı’
“1915 Çanakkale Köprüsü ile beraber ticaret rotalarının değişeceğini düşünüyorum. Bir İstanbullu Mahmutbeyden Tuzlaya gidene kadar, Mahmutbeyden Çanakkalemize ulaşabilecek. Çanakkale’den Mahmutbey’e tüm trafik kurallarına uyularak 2 saat gibi bir sürede ulaşılabilecek. Bunun en büyük kanıtı da Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi ile yeni kurulan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’dir. 1990lı yıllarda tüzel kişiliğini kazanan Çanakkale Merkez Organize Sanayi Bölgesi ki şu anda 60 civarında yatırımcı var. Son 5 yılda köprünün temeli atılmasından sonra parsellerinin tamamı doldu. Şu anda yatırımcı istediği takdirde parsel yok ve genişleme sahası için çalışmalar başladı. Yine çok kısa bir sürede tüzel kişiliğini kazanan Ezine Gıda İhtisas Bölgesi 51 şirketimize tahsis yapıldı. Şu anda istenildiği takdirde herhangi bir arsa tahsisi söz konusu değil, çünkü hepsi bitti. Bütün yatırımcıları Çanakkaleye bekliyoruz. Oda olarak görevimiz, Çanakkalemizin bu güzel pastasını lezzetin tadını bozmadan büyütmek. Doğasıyla havasıyla her şeyini koruyup kentimizin ticaretini ve halkımızın refahını artırmak istiyoruz.”