Ege Koruyuculukta fark yarattı

Koruyuculukta fark yarattı

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Koruyuculukta fark yarattı

Emine Erdoğan öncülüğünde yürütülen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ İzmir’de bir araya geldi. Vali Ayyıldız’ın eşi Dilek Ayyıldız, kentin koruyucu aile sayısında Türkiye’de ikincisi olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesi kapsamında ‘İzmir Gönül Elçileri Merkez Buluşması’ gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini aktardı, okuma yazma kursları sayesinde çok sayıda vatandaşa eğitim verildiğini belirtti.

Kalkınmaya katkı

Koruyucu aile projesiyle ilgili de bilgi veren Ayyıldız, “Projemizde ailemizde 400 çocuğumuz kalıyor. 65 engelli çocuğumuzu aileyle buluşturduk. 52 sevgi evimiz var ve burada kalan çocuk sayısı 309. İzmir, koruyucu aile sayısında Türkiye ikincisi, engelli çocukları ailelerle buluşturmada da lider” dedi. Sağlıklı gelecek anlayışıyla ‘Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ (KETEM) projesini başlattıklarını anlatan Ayyıldız, 30 ilçede mamografi, HPV-DNA ve kolon kanseri taraması yaptıklarını, hastalar için moral yemekleri ve ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy da, “Koruyucu aileleri süper kahramanlar gibi görüyorum” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk da çalışmaları yürüten gönül elçilerine teşekkür etti. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da, projenin kalkınmaya katkı sağlayarak insan kaynağı ihtiyacını güçlendireceğini vurguladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci de, “Her biri gönüllere dokunan projeler. Ben de önce bir anne ve birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren bir iş kadını olarak Gönül Elçileri’ni destekliyorum” ifadesini kullandı. Buluşmada, Türkiye’nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın’a katkılarından dolayı ödül verildi. - İZMİR AA