Ege ‘Köylü kalkınacak yoksullar sevinecek’

‘Köylü kalkınacak yoksullar sevinecek’

27.04.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu Çoban Haritası’yla mera hayvanı sayısı, ağılların konumu gibi bilgiler görülebiliyor.

‘Köylü kalkınacak yoksullar sevinecek’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mera İzmir projesi kapsamında üreticilerin hayvan sayıları ve ağıl konumlarını içeren Çoban Haritası hazırlandı. 2021 Ocak ayında başlayan çalışmalar kapsamında, İzmir’in 30 ilçesinde saha araştırması yapıldı. Haritaya göre; yaklaşık 142 bin keçi, 384 bin koyun, 16 bin karasığır olmak üzere toplamda 542 bin 794 mera hayvanının bulunduğu belirtildi. Çoban Haritası’nın Türkiye’de ilk defa İzmir’de hazırlandığını belirten Başkan Tunç Soyer, “Bu çalışmayı, her geçen gün boşalan köylerimize sahip çıkmak ve şehrimizdeki yoksulluk ve açlıkla mücadele etmek için başlattık. Ekibimiz, 4658 çobanın kapısı tek tek çaldı. Silajlık mısır yerine, su istemeyen, yerli yem bitkileri ile hayvancılık yapan üreticileri belirledi. O çobanların ürettiği sütleri biz neredeyse iki kat bedelle satın alıyoruz. Bu sağlıklı sütleri, belediye şirketimiz İzTarım, Bayındır’da kurduğumuz günde 100 ton kapasiteli fabrikada işleyecek. Ürünler, yoksul mahallelere ulaşacak. Köylümüz kalkınacak, yoksulun karnı doyacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çamlık ve Avlu nefes aldıracak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çamlık ve Avlu Yaşam Merkezi’ni, Ramazan Bayramı’nı kentte geçirecek vatandaşlar için hazırladı. Çim biçmeden bitkilendirme çalışmalarına, elektrik-su tesisatlarının onarımından bank ve oyun gruplarının bakımlarına kadar tüm eksiklikler giderildi. Başkan Yücel Yılmaz, merkeze bayram süresince Balıkesir Toplu Taşıma otobüsleri ile ücretsiz ulaşım sağlanacağını söyledi.