Ege KSK’DE DOPİNG

KSK’DE DOPİNG

20.12.2010 - 01:34 | Son Güncellenme:

Kayseri Erciyes maçında doping yaptıkları belirlenen iki futbolcu Karşıyaka’nın başını derde soktu. (B) numuneleri de pozitif çıktığı takdirde aynı takımda birden fazla oyuncu doping yaptığı için KSK’nin ligden düşürülmesi bile gündeme gelebilecek

KSK’DE DOPİNG

Güngören’le deplasmanda berabere kalıp ilk yarıyı 20 puanla tamamlayan KSK doping skandalıyla sarsıldı. Yönetimin sır gibi sakladığı skandal 15. haftada 1-1 biten K.Erciyes maçından sonra yapılan rutin doping testine giren Mustafa Sevgi ve Barış Memiş’te yasaklı madde çıkmasıyla patladı. (A) numuneleri pozitif olan iki oyuncunun, (B) numunelerinde de aynı sonucun çıkması halinde 2’şer yıl ceza alacakları bildirildi. Aynı takımda birden fazla futbolcunun dopingli çıkması yüzünden, İzmir temsilcisinin puan silme, hatta küme düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Başka oyuncularda da çıkabilir
KSK’yi büyük sıkıntıya sokan olayda, Ordu maçında kırmızı kart gören Tolga Doğantez’in başrol oynadığı iddia edildi. Tolga’nın yasaklı madde içeren ilacı bilmeden kullandığı, hatta doping testine girip temiz çıktığı, kendisine iyi gelen hapları arkadaşlarına da önerdiği bildirildi. Mustafa ve Barış’ta doping çıkması üzerine futbolcuları sorguya çeken yönetim, aynı ilacı başka oyuncuların da kullandığını öğrenince şoke oldu. (B) numunesinin sonucunu bekleyen kurmaylar, ortaya çıkan skandalın şimdilik gizli kalması için birbirlerine yemin etti.

Kaf Kaf’ta büyük panik var
Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Talimatı doping olayında öncelikle futbolcuyu sorumlu tutmasına rağmen, 40. maddedeki ayrıntılar KSK’yi korkutuyor. Aynı takımda birden fazla futbolcuda doping saptanması halinde tüm ekibin sezon boyunca hedefe yönelik doping kontrolüne sokulması, puan silme hatta küme düşürülme gibi cezalar çıkabilecek olması yönetimde panik yarattı.
Tolga kırmızı, Mustafa Sevgi sarı kart cezalı olduğu için Güngören Bld. maçında forma giymezken, Barış da tedbir konulduğu için kadrodan çıkarıldı. Güngören maçında bütün takımdan numune alındığı öğrenildi.

40. madde ne diyor?
Karşıyaka yönetimi Güngören Bld deplasmanı öncesi patlak veren skandalla sarsılırken, TFF Dopingle Mücadele Talimatı’nın 40. maddesi nedeniyle uykusuz geceler geçiriyor. Yönetmelikteki 40. madde şöyle: “Bir lige ya da turnuvaya katılan takımın birden fazla futbolcusunun bir dopingle mücadele kuralı ihlalinde bulundukları madde 28 kapsamında saptanması halinde, TFF lig ya da turnuva süresinde (Hedefe Yönelik Doping Kontrolü) uygulayabilir. Futbolcunun lig ya da turnuva esnasında dopingle mücadele kuralı ihlalinde bulunduğu anlaşılırsa, müsabakanın sonucu geçerli kabul edilir. Eğer bir takımın birden fazla futbolcusunun lig ya da turnuva esnasında dopingle mücadele kuralı ihlalinde bulundukları tespit edilirse, takım, bu futbolculara uygulanacak diğer yaptırımlara ek olarak puan silinmesi, bir müsabakadan, ligden veya turnuvadan ihraç veya başka disiplin cezaları alabilir. Turnuvadan men halinde, takımın turnuvayı sonlandırmasına izin verilmez ve daha önceki müsabakalar da dahil olmak üzere tüm müsabakalarda hükmen mağlup olmuş sayılır.”

Tolga gönderildi
Karşıyaka yönetiminin Ordu maçında kırmızı kart gören, doping skandalında da başrol oynadığı ortaya çıkan stoper Tolga Doğantez’le yolları hemen ayırdığı bildirildi. Bazı futbolcuların Sağlık Kurulu’ndan habersiz ilaç kullandıklarının ortaya çıkmasına çok sinirlenen yöneticilerin, “Bu kadar cahil olunur mu? Doping olayının bu kadar titiz ele alındığı, soğuk algınlığı ilaçlarının dahi kullanılması halinde sorun çıkarmaması için önceden rapor edildiği ortamda böyle bir hareket nasıl yapılır?” diye isyan ettiği belirtildi. Bu olay yüzünden Teknik Direktör Kemal Kılıç’la yolların ayrılabileceği, Sağlık Kurulu ve yönetimin de görevi bırakabileceği dile getirildi.