Ege Küçük Menderes’i kurtaracağız

Küçük Menderes’i kurtaracağız

15.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

KEÇİ Derneği (Kültür Ekoloji, Çevre ve İletişim) tarafından Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlenen Su Çalıştayında, Küçük Menderes Havzası’nda su kaynaklarının durumu, iklim krizine bağlı olarak su krizi ve çözüm önerileri konuşuldu.

Küçük Menderes’i kurtaracağız

Çalıştay öncesinde katılımcılar Küçük Menderes Nehri çevresine düzenlenen alan gezisi ile nehir ile alakalı yerinde incelemelerde bulundular.
Belediye olarak 2019 Yılından itibaren Küçük Menderes’in çığlığına dikkat çektiklerini belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Doğayla uyumlu tarım yapma tekniklerinin uygulanması ve yaşamın da doğayla uyumlu hale gelmesi için mücadele etmek gerekir. Umudum o ki o büyük resmi görecek olan zamana geldiğimizde, CHP iktidarında bütün her şeyin düzeleceği noktada olacağımızdır” dedi.
İZSU projeleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla ilgili teknik bilgiler veren İZSU Küçük Menderes Arıtma Şube Müdürlüğü’nden Çevre Yüksek Mühendisi Ebru Doğan Çalışkan ise, “Küçük Menderes Havzası’nı kurtaracağımıza inanıyoruz. Evsel nitelikli atık suları kurtarma ve geri kazanım konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Endüstriyel atık sularla da ilgili bakanlıkların da bu konuda bir uygulama hayata geçirmesi ve denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.