EgeKültür elçileri İzmir’de buluştu

Kültür elçileri İzmir’de buluştu

30.11.2025 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arjantin, Brezilya, Tayvan, Kanada, ABD ve Fransa’dan gelen 7 öğrenci, Rotary’nin Gençlik Değişim Programı kapsamında İzmir’deki ailelerine kavuştu.

Kültür elçileri İzmir’de buluştu

Kültürlerarası dostluk ve barışın elçileri olan öğrenciler, 11 ay boyunca Türkiye’de kalarak hem eğitimlerine yerel okullarda devam edecek hem de Türkçe öğrenerek ülkemizin kültürünü yakından tanıyacak. Uluslararası Rotary’nin en önemli hedeflerinden biri olan uluslararası dostluk ve barışı geliştirme vizyonu, bu program aracılığıyla somut bir şekilde hayat buluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’yi tanıyacaklar

Rotary 2440. Bölge Gençlik Değişim Komitesi Başkanı Altan Yücel, programın önemini şu sözlerle vurguladı: “Her bir öğrencimiz kendi ülkelerini temsil ediyor aynı zamanda Türkiye’nin dostluk ve misafirperverliğini dünyaya taşıyor. Biz Rotaryenler inanıyoruz ki, barışa giden yol gençlerden geçiyor.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler