Ege ‘Kültür ve sanat üretimi sürecek’

‘Kültür ve sanat üretimi sürecek’

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandeminin ikinci dalgası nedeniyle sekteye uğrayan kültür-sanat üretiminin devam etmesi ve mağduriyet yaşayan sektör emekçilerinin desteklenmesi için iki kademeli bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

‘Kültür ve sanat üretimi sürecek’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandeminin ikinci dalgası nedeniyle sekteye uğrayan kültür-sanat üretiminin devam etmesi ve mağduriyet yaşayan sektör emekçilerinin desteklenmesi için iki kademeli bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı. Buna göre, hijyen önlemleri alınarak yapılabilecek dijital ve gezici etkinliklerle İzmir’de üretimin sürmesi sağlanacak, yereldeki kültür-sanat üreticilerinin sosyal yardım talepleri de karşılanacak.
Sektör temsilcileri; sivil toplum kuruluşları, birlikler ve sendikalarla eşgüdüm içinde olduklarını söyleyen Başkan Soyer, “Birlikte yaptığımız anket araştırmasında pandemi öncesi dönemde asgari ücret ve üzerinde gelir sahibi olan yereldeki kültür sanat üreticilerimizin yaklaşık yüzde 64’ünün aylık gelirinin 1000 liranın altına düştüğünü gördük. Bu durumu normale döndürmek için iki kademeli bir eylem planı hazırladık. Ana hedefimiz, kültür ve sanat üretiminin devam etmesi” dedi.

Haberin Devamı

‘Ağ büyütülecek’

Birinci eylem planının hijyen önlemleri alınarak yapılabilecek dijital ve gezici etkinlikler ile üretimin devam etmesi olduğunu vurgulayan Soyer, “İkinci eylem planımız ise kültür-sanat üreticilerimizin Kültür Ofisi Masamızın yönlendirmesiyle sosyal yardım taleplerinin karşılanması olacak. Bu dayanışmaya 100 müzisyenle başladık ve pandemiden etkilenen tüm sanat üreticilerimizle bu ağı büyüteceğiz” diye konuştu.

‘Bu vizyon meyve verecek’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediyeleriyle işbirliği yaparak yaşama geçirecekleri projelerde kolaylaştırıcı rol üstleneceklerini söyledi. Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği proje tanıtım toplantısına katılan Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti, “İyi bir vizyon, güzel projeler var. Yapacağımız işbirliği, birçok alanda bu vizyonun meyvelerini vermesine imkân sağlayacak” dedi.