Ege Kuşadası, özlenen günlere dönecek!

Kuşadası, özlenen günlere dönecek!

06.10.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın Galataport İstanbul ile Kuşadası Limanı’na deniz hudut kapılarını yeniden açması turizmcileri sevindirdi. Uygulamanın kruvaziyer turizmine hareket getireceği belirtildi

Kuşadası, özlenen günlere dönecek

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias’ın Galataport İstanbul ile Kuşadası Limanı’na deniz hudut kapılarını yeniden açtıklarını duyurması Kuşadası’nda sevinçle karşılandı. Turizmciler, uygulamanın kruvaziyer turizmine yeniden canlılık kazandıracağını belirtti. Kuşadası’nın eski günlerine dönmeye başlayacağını kaydeden TÜRSAB Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Köse, “Beklediğimiz sevindirici haber nihayet ekim ayında geldi. Kuşadası Limanı, Akdeniz çanağında çok önemli bir oyuncu. Aslında Yunanistan ile Türkiye bir üzümün salkımları gibi düşünülebilir. İki ülke işbirliği yapmadan kruvaziyer turizmini sürdüremez. Kuşadası Limanı, 2012-2014 yılları arasındaki yoğunluğuna tekrar kavuşacak” dedi.

Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek de, “Özellikle Amerikalı ve Avustralyalı turistler, Türkiye’yi görmeyi çok istiyor. Karar, 2022 kruvaziyer rezervasyonlarında ciddi bir artışa neden olacak” diye konuştu. Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör de, “2022 yılı Türkiye’nin kruvaziyer gemi firmaları tarafından büyük bir hevesle seyir güzergahlarına yeniden dahil edildiği ve özellikle belli limanlar açısından güçlü bir toparlanmanın yaşanacağı yıl olacak” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ömer Günel ise, “Kuşadası, ülkemizin en önemli kruvaziyer limanlarından birine sahip. Pandemi sürecinde ne yazık ki kruvaziyer gemilerine ev sahipliği yapamadık. Salgın sürecinde altyapı yatırımlarını artırarak Kuşadası’nı yeniledik. Gemiyle gelen turistler çok daha güzel bir turizm kentiyle karşılaşacak” ifadesini kullandı.