Ege Kuşadası turizmi çağı yakalıyor...

Kuşadası turizmi çağı yakalıyor...

18.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Pandemiyle her alana yayılan dijitalleşmeyi turizme entegre etmeyi amaçlayan Kuşadası Belediyesi, Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi ile hedefine bir adım daha yaklaştı

Kuşadası turizmi çağı yakalıyor...

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin 13 kentinde TOBB, ICC, Habitat Derneği ve Facebook ortaklığı ile açılan Facebook İstasyonu’nu “Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi” adıyla kente kazandırdı. Merkezin başta bir mesleki eğitim merkezi olarak planlandığını ancak Maslak Facebook İstasyon’a yaptıkları ziyaretin ardından fikirlerinin değiştiğini söyleyen Belediye Başkanı Ömer Günel “Dijitalleşen dünyada eğitimin de değişmesi gerekiyorç. Pandemi ile birlikte ‘Dijital Göçebe’ kavramı ile de tanıştık. Emekli göçü alan kentimiz Kuşadası’nı sağlayacağımız dijital dönüşümle gençlerin de göç edeceği ve çalışmalarını rahatlıkla sürdürebileceği bir kent haline getireceğiz. Bir diğer önemli projemiz olan Mars Koloni ile de kentimiz Kuşadası, yeni turizm anlayışının da amiral gemisi olacak. Yeni dünyaya ve yeni turizme uyum sağlama konusunda gösterdiğimiz kararlılık ile bunu sağlayacağız. Kampinova projemiz de Kuşadası İstasyon’un devamı ve tamamlayıcısı niteliğinde” diye konuştu.

Haberin Devamı

Her yaşa hitap edecek

Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nin ilçedeki girişimciler ve yatırımcılar ile İstanbul, Anadolu ve dünyanın farklı bölgelerindeki girişimci ve yatırımcılar arasında bir köprü işlevi göreceğini ifade eden Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Yeni eğitim metodolojisine sahip bir eğitim kurumu olan merkez, 7’den 77’ye her kesime uygun teknoloji ve girişimcilik eğitimleri verecek. Biz bu projeyi bugüne kadar hep ticaret odaları ile birlikte yaşama geçirdik. İlk defa bir belediye ile işbirliği yapıyoruz. Yerel yönetimlerin kent ekonomisinin gelişmesinde ve yeni istihdam alanları yaratılmasında önemli bir işlevi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Kuşadası İstasyon’un pilot bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil de, “Bireylerin, toplulukların ve işletmelerin ihtiyaç duydukları dijital becerileri kazandırarak başarılarına katkıda bulunmak hedefindeyiz. İstasyon merkezlerimizde toplumun bu hedef doğrultusunda dönüşümünü sağlamaya yönelik eğitimler ve atölye çalışmaları yapıyoruz” bilgisi verdi.