Ege Kuşkonmaz kadının özeniyle yetişiyor

Kuşkonmaz kadının özeniyle yetişiyor

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kuşkonmaz kadının özeniyle yetişiyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü’nden mezun olup master yaptıktan sonra İstanbul’da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışan Aslı Aksoy’un hayatı, ABD’nin New York şehrinde yediği kuşkonmaz ile değişti. 13 yıllık iş hayatını bir kenara bırakan Aksoy, 2015 yılı Aralık ayında Ula’nın Yeşilçam Mahallesi’nde 40 dönümlük arazide kuşkonmaz üretimine başladı. Aksoy, tarlasında bakım ve dikim çalışmalarının ardından ilk hasadını 2017 yılında gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Faydaları saymakla bitmiyor

Aksoy, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası aldı, ürettiği kuşkonmazı satmak için büyük mağazalarla satış sözleşmesi imzaladı. Tarlasında 11 kadınla birlikte hasat yapan Aksoy, bu yılki hedefinin ise 15 ton olduğunu söyledi. Kuşkonmazın faydalarına da değinen Aksoy, “Hamileler, çocuk emziren kadınlar için çok önemli bir besin. Sindirime yardımcı, kalp dostu. Kanı temizliyor” dedi. l DHA