Geri Dön

Lezzete koştular

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki Gastronomi Festivali’nde Hazer Amani ile Somer Sivrioğlu’nun yemek tarifleri ilgiyle izlendi

Lezzete koştular

‘İyi Gıdalar, Gerçek Lezzetler’ mottosuyla düzenlenen Gastronomi Festivali, İzmir’e renk kattı. 5-6 Ekim’deki organizasyonda, yaşamının bir parçası yemek olan ziyaretçiler keyifli anlar yaşadı; Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu’nun yemek tarifleri ilgiyle izlendi. Ücretsiz festivali ziyaret edenler, keyifli atölyelerle lezzet yolculuğuna çıktı. Uzman konuklar, sohbetleriyle gastronominin bilinmeyen yönlerini aktardı. Farklı ve sürpriz etkinliklerin yer aldığı festivalde; Nedim Atilla, Ahmet Uhri, Ali Esad Göksel, Özgür Kılınçlar, Geovani Polloina, Ekin Ozan, Gökalp Müstecaplıoğlu, Alparslan Baloğlu, Nihal Kadıoğlu Çevik, Tolga Kamiloğlu, Müjgan Yurtseven, Gökhan Oğuztimur, Berrin Bal Onur, Neşe Aksoy Biber, Selda Güleç, Canberk Gezer ve Müjde Tönbekçi, seminerleri ve yemek tarifleriyle birikimlerini sundu.

‘İzmir farklı’

2011 yılında ‘Senenin En Yaratıcı Şefi’ ödülünü alan Hazer Amani, ‘Karbon İzi Olmayan Ege Lezzetleri’ adlı semineriyle seyircilerle buluştu. İzmir’i sokak lezzetleri konusunda “Türkiye’nin en güçlüsü” vurgusuyla nitelendiren Amani, “Esnaf lokantaları da önemli. İzmir, farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı için zengin bir yemek kültürüne sahip” dedi. ‘En iyi lezzet’, ‘En iyi restoran’ gibi ödülleri bulunan Somer Sivrioğlu da ‘Ege’nin Kabukları’ adlı workshop’a katıldı.

 

Milliyet'te Gündem (8 Temmuz 2020)İşte Türkiye'de ve dünyada gündemin öne çıkan başlıkları...

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber