25.07.2026 - 00:00 | Son Güncellenme:
Gürlekçi, 18-19 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı’nı başarıyla tamamlayarak 3 bin 917 metre rakımlı Erciyes Zirvesi’ne 21’inci kez ulaştı.
Sekiz yıl önce başlayan Erciyes yolculuğunda toplam 26 zirve denemesi gerçekleştiren Gürlekçi, bunların 21’ini başarıyla tamamladı. Her yıl lösemiyle mücadele eden çocuklar ve gençler adına zirveye çıktığını belirten Gürlekçi, “Attığımız her adım umut için. Zirveye yalnızca kendimiz için değil, lösemiyle mücadele eden çocuklarımız ve gençlerimiz için çıkıyoruz” dedi.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen dağcılarla birlikte gerçekleştirilen tırmanışta sabahın ilk ışıklarıyla Erciyes’in zirvesine ulaşan Gürlekçi, 3 bin 917 metre rakımda Türk bayrağı açarak LÖSEV’e destek mesajı verdi.
Dağcılığın kendisi için yalnızca bir spor değil, aynı zamanda toplumsal farkındalık oluşturmanın da önemli bir yolu olduğunu ifade eden Gürlekçi, “21’inci kez Erciyes Zirvesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dileğim, lösemiyle mücadele eden her çocuğun ve gencin kendi hayatının zirvesine sağlıkla ulaşmasıdır. Dağlarda attığımız her adımın umut olması en büyük motivasyonumuz” diye konuştu.
LÖSEV yararına gerçekleştirdiği farkındalık tırmanışlarını sürdüreceğini belirten Gürlekçi, önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin ve dünyanın farklı zirvelerinde lösemiyle mücadele eden çocuklar ve gençler için tırmanmaya devam edeceğini söyledi. İzmir Milliyet