Ege Maden ihracatçıları Afyon’da buluştu

Maden ihracatçıları Afyon’da buluştu

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Maden İhracatçıları Birliği, İzmir dışında ilk doğal taş sektörel değerlendirme toplantısını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.

Maden ihracatçıları Afyon’da buluştu

Sektörün sorunları ve olası girişimler, küresel ekonomideki son durum ele alındı. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Birliğimizden 2021 yılında 1121 firmamız ihracat yaptı. 375 tanesi Afyonlu. EMİB’in üyeleri arasında Afyonlu ihracatçılar olarak ilk sırada yer alıyoruz. Birliğimiz 2022 yılının ilk yarısında 403 milyon dolarlık doğal taş ihracatı gerçekleştirdi. Bu ihracatın 111 milyon dolarlık kısmını Afyonlu dışsatımcılarımız gerçekleştirdi” dedi. Alimoğlu, “Afyon’un toplam doğal taş ihracatında işlenmiş ürünlerin payı yüzde 84’e ulaştı. Türkiye’nin doğal taş ihracatında işlenmiş ürünlerin payının yüzde 69 olduğunu düşündüğümüzde Afyonumuzun çok daha katma değerli doğal taş ihraç ettiği ortaya çıkıyor” diye konuştu.
TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya da, “Ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19.40 artışla 3.36 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bunun 1 milyar dolarlık kısmı da doğal taştan elde edildi. Sektör geneline baktığımızda yıl sonu için belirlenen 7 milyar dolarlık ihracat hedefine yaklaşıyoruz” ifadesini kullandı.