Ege ‘Mahallelerimiz çok farklı olacak’

‘Mahallelerimiz çok farklı olacak’

02.03.2021 - 00:06 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “İnsanların mutlu olacağı, kültür etkinliklerine katılabileceği, kendine yetebilen mahalleler oluşturacağız” dedi.

‘Mahallelerimiz çok farklı olacak’

 

Cittaslow International Başkanlık Konseyi’nin çevrimiçi toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İnsanların mutlu olacağı, işe gidebileceği, kültür etkinliklerine katılabileceği, alışveriş yapabileceği kendi kendine yetebilen mahalleler oluşturmak istiyoruz” dedi. Cittaslow Birliği’nin projelerinin ve etkinliklerinin değerlendirildiği Cittaslow International Başkanlık Konseyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cittaslow Birliği Genel Başkan Yardımcısı

Haberin Devamı

Tunç Soyer’in katılımıyla yapıldı. Konseyde, Haziran ayında düzenlenecek olan Cittaslow Genel Kurulu ve Uluslararası Koordinasyon Komiteleri toplantılarının içerikleri, Cittaslow Bee (Arı) projesi, aday Kore ve Almanya’dan aday kentler ve Cittaslow Metropol projesi görüşüldü.

‘İzmir’den yayılacak’

Büyük şehirlerin hızlı bir yaşam için tasarlandığını, insanların ister istemez yaşam tempolarının hızlandığını dile getiren Soyer, şunları kaydetti: “Günümüzdeki şehirler; işe gitmek için, alışveriş yapmak için, tiyatroya gitmek için, parka gitmek için, büyük mesafeler gitmeniz gereken şekilde tasarlanmış. İnsanlar çalışmak için, yaşamak için her gün büyük mesafeler kat etmek zorundalar. Bizim amacımız, mahalleleri sakin şehirlere çevirmek. İnsanların mutlu olacağı, işe gidebileceği, kültür etkinliklerine katılabileceği, alışveriş yapabileceği, kendi kendine yetebilen mahalleler oluşturmak istiyoruz. Bir yandan bütün metropol alanında uygulanacak geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, yeşil alanlar ve kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılması gibi çalışmalar gerçekleştireceğiz, bir yandan da mahallelerimizi daha yaşanabilir hale getireceğiz.”

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cittaslow Uluslararası Birliği koordinasyonunda yürütülen Cittaslow Metropol projesi, 30 ülkede 272 küçük kente yayılan sakin şehir felsefesini İzmir’den başlayarak dünyadaki büyük şehirlere yaymayı amaçlıyor.