Ege Makineler çalışıyor sörfçüler kaçıyor

Makineler çalışıyor sörfçüler kaçıyor

02.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alaçatı’ta Akçakaya Mevkisi’nde yer alan sörf okullarının sahil bölümündeki peyzaj çalışmaları tartışmaya neden oldu.

Makineler çalışıyor sörfçüler kaçıyor

Çevre düzenlemesi ve tadilat çalışmalarının yaz sezonuna sarkması nedeniyle Akçakaya’daki iş makineleri, gürültü ve toz gibi pek çok sorunu ortaya çıkardı. Gelen müşterilerin bu durumdan rahatsız olduğunu ve başvuruların yüksek oranda düştüğünü dile getiren sörf okulları yetkilileri, Alaçatı Belediye’sine tepki gösterdi.

Haberin Devamı


1 milyon dolar
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yaptıkları çalışmaların doğal unsurlar ve bir takım ihale anlaşmazlıkları nedeniyle geciktiğini söyledi. Dalgıç, “Yapılan iş kolay bir iş değil, çok büyük bir yatırım ve emek harcayarak yaptığımız tam 1 milyon dolarlık bir proje” dedi.
Başkan Dalgıç, sörf okullarının olduğu kısımda yer alan yerlerin haricinde halkın da dilediği zaman gelip sörf yapabileceği bir altyapı hazırladıklarını dile getirdi. Altyapı çalışmalarının yanı sıra enerji ve su hatlarının da tamamen bitmesiyle çok kısa bir süre sonra 5 bin metreka-re alana çimlerin dikileceğini belirtti. Başkan Dalgıç, “İnsanlar aileleriyle gündüz ya da akşam istedikleri gibi dolaşabilecekler dileyen kişiler güneşin batışını bile zevkle izleyecek. Onları dinlersek bu iş olmaz. Biz kamu alanında kimseyi dinlemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Patlamalara karşı eğitim semineri

İzmir Ticaret Odası, işyerinde kimyasal maddelerden kaynaklı yaşanan patlamaların yaşanmaması için üyelerine seminer düzenleyecek. Özellikle yaz aylarında çeşitli işyeri kaza ve patlama haberlerinin eksik olmadığı İzmir’de bu üzücü olayların yaşanmaması için meslek kuruluşları da harekete geçti. Binlerce üyesi bulunan İTO, 12 Temmuz’da 3 saatlik bir eğitim semineri düzenleme kararı aldı. “Tehlikeli kimyasallar ve kimyasallardan meydana gelen yangın ve patlamalar semineri” adını taşıyan etkinlikle iş kazalarının da azalması hedefleniyor. Günlük kullanımda olan kimyasal madde sayısının 600 bin civarında olduğunu dile getiren İTO Meclis Üyesi Tayfun Eyiel, toplumun da bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

BURCU TANER DHA