Ege Manisa’nın gururları

Manisa’nın gururları

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Manisa’nın gururları

Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde eşitlik ilkesiyle açtığı MABEM’de LGS’ye hazırlanan ve 500 tam puan alan öğrencileri tebrik etti.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde (MABEM) kursa giden ve Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tam puan alan öğrencilerden Ali Kaan Destici, Utku Babacı ve Yavuz Pehlivan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti.

MABEM ile merkez ve tüm ilçelerde eğitimde fırsat eşitliğini sağladıklarını belirten Başkan Ergün, “Sizler bizim gurur vesilemizsiniz. Büyükşehir’in çatısı altında böylesi güzel bir başarıyı kentimize ve ailelerinize yaşattığınız için teşekkür ediyoruz” dedi. MABEM’den eğitim alan öğrenci sayısının 9 bine yaklaştığını dile getiren Başkan Ergün, şöyle devam etti:

Hedef 12 bin öğrenci

“10 sene öncesinde ilk belediye başkanı olduğumda MABEM bünyesinde yaklaşık 400 öğrencimiz vardı. Ancak sayı her sayı arttı. 17 ilçede açmış olduğumuz eğitim birimleri ile sizin gibi cevherler dahi iyi bir geleceğe koşsun istedik. Gençlere sahip çıkacağız, sokaklardan, kahve köşelerinden alacağız. Bu yıl hedefimiz 10-12 bin öğrenciye ulaşmak” dedi. Başkan Ergün, konuşması sonunda öğrencilere hediye takdim etti.