Ege Manisa'da iki şampiyon çıktı

Manisa'da iki şampiyon çıktı

29.04.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Manisa temsilcilerinden Manisa Futbol Kulübü ve Somaspor, bu sezon açık ara şampiyonluğa ulaştı ancak şehrin 2 köklü ekibi Manisaspor amatör kümeye düştü. Akhisarspor ise 1. Lig’e veda etmemek için çabalıyor. Kent, yaşanan şampiyonluklara sevinip kabus yaşayan takımlara ise hüzünleniyor

Manisada iki şampiyon çıktı

Profesyonel futbol liglerindeki Manisa temsilcilerinden Manisa Futbol Kulübü ve Somaspor, bu sezon gösterdikleri müthiş performanslarıyla henüz lig bitmeden şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Diğer yandan kentin köklü kulüplerinden Manisaspor profesyonel liglere veda ederek amatörün yolunu tuttu. Akhisarspor ise 1. Lig’e veda etmenin eşiğinde bulunuyor. 2018 yılında 3. Lig’den 2. Lig’e yükselme başarısı gösteren Manisa FK, bu sene tüm rekorları elinde bulundurarak zirveyi kimselere bırakmadı. Manisa ekibi, bitime 5 hafta kala TFF 1. Lig’e çıkmayı garantiledi. Dün Gümüşhanespor’u konuk eden Manisa FK, karşılaşma sonrası kupasına kavuştu.

3 yılda 2 kupa

Öte yandan Manisa’nın diğer şampiyonu Somaspor ise Misli.com 3. Lig 3. Grup’ta bitime 1 maç kala resmen şampiyonluğunu ilan etti. 2018-2019’da Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e yükselen Ege ekibi, geçen sezon Play Off finalinde Pazarspor’a yenilerek alamadığı 2. Lig vizesini bu futbol ikliminde almış oldu.

Haberin Devamı

Manisa’yı 6 sezon Süper Lig’de temsil eden Manisaspor, son sırada yer aldığı Misli.com 3. Lig 1. Grup’tan Bölgesel Amatör Lig’e düştü. 2011-2012’de Süper Lig’e veda eden Manisaspor, 2014-2015’te TFF 1. Lig’den düştükten sonra TFF 3. Lig’e kadar geriledi.Geçen sezon liglerde düşmenin kaldırılmasıyla mücadelesini 3. Lig’de sürdüren Manisaspor, direnemedi. Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Akhisarspor ise düşüşü engelleyemedi. 1. Lig’de bu sezon rakiplerinden averaj anlamında geride yer alan Akhisar, kalan maçlarda 2’de 2 yapsa da Menemen ile Adana 2 haftada birer puan alırsa düşen taraf olacak.