Ege 'Marka sayısını artırmaK gerek'

'Marka sayısını artırmaK gerek'

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Marka sayısını artırmaK gerek

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum’a TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İzmir’le ilgili sözleri damga vurdu. Kentin çok önemli bir potansiyel taşıdığını belirten Yıldırım, Türkiye’nin yatırımlarıyla kıskanıldığını, bunun önemli ayaklarının birini de İzmir’in oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Forumun açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Yıldırım, “Ege Bölgesi, İzmir’in lokomotif olduğu 10 ille birlikte her zaman Türkiye’nin üreten ve katma değer oluşturan bölgesi oldu” diye konuştu.

Meclis Başkanı Yıldırım, İzmir’in birçok alanda çok büyük potansiyeli olduğunu dile getirdi, 2011’den önce de kentin her türlü sorununa çözüm üretmek için çalıştığını ifade etti.

İZBAN meselesinin önlerine geldiğini, enkaz halinde olduğunu anımsatan Yıldırım, “Projeyi belediye ile beraber hayata geçirdik” dedi.

Yıldırım, çevre yolunu hızlandırdıklarını ve tamamladıklarını kalan 70 küsur kilometrelik kısmını da tamamlayıp Çandarlı’ya otoyol yapacaklarını bildirdi.

İzmir Ticaret Odası’nı (İTO) da ziyaret eden Yıldırım, burada PTT’nin ihracat ve ithalatçıları tek çatı altında buluşturacağı, PTT TRade’nin (akıllı pazar yeri) tanıtım toplantısına katıldı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, PTT TRade açılışını burada yapmakla İzmir sevgisini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Mahmut Özgener, “Onların bir Ali Baba’sı varsa, bizim de Binali Babamız var. Yeni sistemle hem tedarikçi geliştirme hem de küçük ihracatçıların işlerini artıracak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da İzmir için e-ticaret üssünün açıldığını belirtti. TBMM Başkanı Binali Yıldırım; e-ticaretin önemine dikkat çekti, marka sayısını artırmanın önemli olduğunu belirtti.