EgeMavişehir’e büyük dokunuş

Mavişehir’e büyük dokunuş

22.11.2025 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mavişehir Mahallesi’ndeki pazaryeri kullanışlı bir yapıya kavuşacak. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, pazaryerinin kapsamlı tadilatında halkın ihtiyaçlarını ön planda tutacaklarını belirtti.

Mavişehir’e büyük dokunuş

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte Mavişehir Mahallesi’ndeki pazaryerinde yapılacak kapsamlı tadilat öncesi saha incelemelerinde bulundu. Başkan Gençay, bölgeyi adım adım gezerek pazaryerinin daha düzenli, güvenli ve kullanışlı bir yapıya kavuşacağını ifade etti. Mahallenin modern bir sosyal yaşam merkezine dönüştürülmesi için çalışmaların, Didim Belediyesi ekipleri tarafından önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi. İncelemeler sırasında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Gençay, halkın talep ve önerilerini dinledi. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Başkan Gençay, “Mavişehir Mahallemizde değişim başlıyor. Pazaryerinde tadilat çalışmalarımıza başlıyoruz. Projelerimizi halkımızın ihtiyaçlarına göre şekillendireceğiz. Didim’in her mahallesine eşit hizmet götürmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Toprağın bereketi halkla buluşuyor 

Didim Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve yerel kalkınmayı güçlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, belediyeye ait Balat Mahallesi’ndeki yaklaşık 70 dönümlük arazide buğday ekimi tamamladı. Belediye personelinin özverili çalışmalarıyla gerçekleşen ekim, Didim’in tarih boyunca bereketiyle bilinen topraklarının yeniden üretime kazandırılmasını simgeliyor. Elde edilecek buğdaylar un haline getirilerek Didim Belediyesi’nin yerel markası ‘Didyma’ altında raflardaki yerini alacak.

Haberin Devamı

Üretime yatırım

Haberin Devamı

Bu proje, doğal ve sağlıklı ürünlerin üretimini teşvik ederken, Didim’in verimli topraklarının bereketini doğrudan halkın sofralarına taşıyor. Didim Belediyesi, üretimin yalnızca toprağı değil, dayanışmayı da yeşerttiğine inanıyor ve yerel kalkınmanın en güçlü yolunun birlikte üretmekten geçtiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay konuya ilişkin şunları ifade etti: “Belediye olarak yalnızca hizmet üretmiyoruz, aynı zamanda tarımsal üretime yatırım yapıyoruz. Balat Mahallesi’ndeki tarlamızda başlattığımız buğday ekimiyle hem yerel üretimi destekliyor hem de halkımıza doğal ve sağlıklı ürünler sunmayı hedefliyoruz. Didyma markamızla ilçemizin bereketini halkımızla paylaşacağız.” Sosyal ve üretken belediyecilik anlayışını ön planda tutan Didim Belediyesi, tarımsal üretim projelerini genişleterek sürdürmeyi hedefliyor.

Mavişehir’e büyük dokunuş

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler