Ege MEDİCAL PARK’A 72 MİLYON LİRALIK TEKNOLOJİ YATIRIMI

MEDİCAL PARK’A 72 MİLYON LİRALIK TEKNOLOJİ YATIRIMI

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık sektöründe referans hastane olma misyonu ile İzmir’e değer katan İEÜ Medical Park; yapay zeka tabanlı MR, tomografi ve mobil röntgenler ile altyapısını güçlendirdi, hastalarına daha kaliteli bir hizmet sunuyor

MEDİCAL PARK’A 72 MİLYON LİRALIK TEKNOLOJİ YATIRIMI

Uluslararası akreditasyon kuruluşu JCI akreditasyonunun yanısıra, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından verilen Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü’ne de sahip olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi, teknolojik altyapısına 72 milyon liralık dev bir yatırım yaptı. Türkiye’de sadece iki tane bulunan yapay zeka tabanlı 3 Tesla MR görüntüleme cihazının yanısıra yapay zeka tabanlı 1,5 Tesla MR, Revolution CT Bilgisayarlı Tomografi, yapay zeka tabanlı mobil röntgenler, yeni jenerasyon anjiyografi sistemi, yeni jenerasyon Doppler Ultrason cihazları gibi son teknoloji görüntüleme cihazları ile görüntüleme altyapısını güçlendirdi.
Tüm vücut taraması
Yapay zeka tabanlı 3 Tesla MR hakkında bilgi veren İEÜ Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, “Manyetik Rezonans Görüntüleme Sistemi, insan vücudunda yumuşak dokuları en ayrıntılı gösteren görüntüleme yöntemlerinden biri. Böylece hastalığın daha erken devrede yakalanmasına yardımcı olur. 3 Tesla MR ile hastayı battaniye gibi saran Air Coil teknolojisi sayesinde, tepeden tırnağa tüm vücudu görüntüleyip kanser ve diğer kitle oluşturan hastalıkları tarayabiliyoruz. Cihaz sayesinde erken tanının yanı sıra biyopsi de yapabiliyoruz. Beyin, kas, iskelet, el, bilek, meme, iç kulak, prostat gibi küçük anatomik yapıların görüntülemesinde çok başarılı sonuçlar veriyor. 70 santim tünel açıklığı ile de klostrofobik hastalarımız için konforlu bir çekim olanağı sunuyor. Ayrıca özellikle çocuk hastalarımız için gerektiğinde anestezi ile de çekim yapabileceğimiz donanımız da mevcut” dedi.
Dünya görüntüleme sektöründe büyük tedarikçilerden olan GE firmasıyla (General Electric) referans hastane ve Ar-Ge konusunda Türkiye’de ilk çalışmaları gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Beken, “Bu çalışmalar hastanemize inovatif açıdan büyük değer katacak” ifadelerini kullandı.
Kaliteden ödün yok
Teknolojik yatırımlarla ilgili bilgi veren İEÜ Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba da, “Radyoterapi (LINAC), PET (Pozitron Emisyon Tomografisi), MR (Manyetik Rezonans), BT (Bilgisayarlı Tomografi), Sintigrafi ve daha pek çok görüntüleme cihazına ek olarak yapay zeka tabanlı 3 Tesla MR görüntüleme cihazını da İzmir’e kazandırmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. 10 yıldır kalitemizden ödün vermeden hizmet sunmaya devam ediyoruz. Şimdi de görüntüleme teknolojilerinin amiral gemisi olan 3 Tesla MR’ı sağlığın hizmetine sunduk. Sağlık sektöründe referans hastane olma misyonumuz ile İzmir’e değer katmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar sayesinde görüntüleme süreçleri artık daha kısa, çok detaylı ve konforlu hale gelecek” diye konuştu.