Ege Menderes de Süper Lig'i hedefliyor

Menderes de Süper Lig'i hedefliyor

09.06.2017 - 03:32 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Bülent Soylu, son yıllarda yaptıkları yatırımlarla spora büyük bir ivme kazandırdıklarını söyledi, “Menderes Belediyespor, şu anda Süper Amatör Küme’de mücadele ediyor. Hayalimiz, bir gün Süper Lig’de yer almak” dedi.

Menderes de Süper Ligi hedefliyor

İzmir’in son yıllarda gözle görülür gelişme sağlayan ve nüfusu 90 binlere ulaşan Menderes İlçesi, özellikle sportif açıdan yaptığı atılımlarla tüm dikkatleri üzerine çekti. Belediye Başkanı Bülent Soylu, göreve geldiklerinde, ilçenin spor alanları açısından en az olan bölgesi olduklarını söyledi. Seçim kampanyasında bu durumun gündeme geldiğini söyleyen Başkan Soylu, “Bu mağduriyetin giderileceğine dair ilçemizde yaşayan insanlarımıza söz verdik. 1980’li yıllarda yaşanan sıkıntılar, 2014-15’li dönemlerde, yani 30 yıllık sürede de değişmedi. Göreve gelir gelmez hızlı şekilde çalışmalara başladık” dedi.

Haberin Devamı

‘Sıkıntılar büyüktü’

İlçede bulunan gençlerin spor yapmak, futbol oynamak için çevre ilçelere; Torbalı’ya, Gaziemir’e gittiklerini vurgulayan Başkan Soylu, “Biz göreve gelir gelmez 1.5 yıl içinde 6 halı saha, 3 tenis kortu, yine bunun yanında voleybol ve basketbol sahaları kazandırdık. Biri, çok büyük ve güzel bir tesis. İsmi de Şehit Fırat Çakıroğlu Spor tesisleri. Bu arada, içinde iki halı saha, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahası, etrafına da tartan pist yürüyüş alanının oluştuğu ve içinde kafeteryasının da olduğu güzel bir tesis kazandırdık. Yaptığımız spor tesisleriyle yüzlerce çocuğumuz bir noktada birleşti. Bu sayede kötü alışkanlıklardan uzak kalarak sağlıklı bir gençlik yetişiyor, arkadaşlıkları ve dostlukları pekişiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hizmetimiz sürüyor’

Hızla yaptıkları tesislerin, ilçede yaşayan gençleri rahatlattığını belirten Başkan Soylu, ancak bu tür hizmetlerin sosyal açıdan çok önemli olduğunu ve ilerleyen zamanlarda yetersiz kalacaklarını düşünerek, hizmetlerinin durmadan devam edeceğini söyledi. Şimdi altı yeni proje hazırladıklarını söyleyen Soylu, “Bu yaptığımız alanlarda Göztepe, Altınordu ve diğer İzmir kulüpleriyle anlaşarak, spor okulları kurduk. Göztepe ve Altınordu’dan sonra, en kısa zamanda Altay’da spor okullarını açacak. Artık Menderes’te yüzlerce, binlerce çocuk spor okullarında kurs görüyor, ders alıyor. Ve gençlerimiz artık çevre ilçelere gidip futbol oynamak zorunda kalmıyor. Kendi ilçesinde kendi yaşadığı mahallede spor yapabiliyor. Bu arada, başka ilçelerde halı sahada top oynama ücreti 120 lira. İlçemizdeki gençlerimizden biz 60 lira ücret alıyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlere yönelik proje

Sporun ve spor tesislerinin arz ve talep açısından büyük önem taşıdığını, bu tür tesislerin yenilerinin yapılarak hizmete sunulmasının çok doğal olduğunu vurgulayan Başkan Soylu, ileride çok daha iyi projelere imza atmak için de var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Şimdi gençlere yönelik iki önemli projeyi hayata geçirmek için harekete geçtiklerini söyleyen Soylu, şöyle konuştu: “Öncelikle ilçemize büyük bir spor salonu kazandırma düşüncesindeyiz. İkinci olarakta bir gençlik merkezini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bu arada bir olimpik yüzme havuzu projemiz var. Çalışmalarını hızlandırdık.”

Haberin Devamı

Takıma destek tam

Menderes Belediyespor’un, Süper Amatör Küme’de mücadele ettiğini söyleyen Başkan Bülent Soylu, önümüzdeki sezonda iyi bir takım oluşturmayı planladıklarını belirtti, “İlçemizde futbol çok seviliyor. Takımımıza büyük destek var. Biz de yönetici olarak bu durumdan son derece memnunuz. Hayalimiz Menderesspor’un bir gün Süper Lig’de yer alması. Belki şu anda çok kişi buna şaşırabilir, abartılı gelebilir. Ama bu konuda ciddi bir yapılanmaya gideceğiz ve amacımıza yavaş yavaş, takımımızın her konuda altyapısını sağlam bir şekilde oluşturarak emin adımlarla Süper Lig’e odaklanacağız” diye konuştu.

HERKES SPORA

Menderes de Süper Ligi hedefliyor

Öğrencileri spor yapmaya davet eden Başkan Bülent Soylu, “Sağlığın temelinde yatan en önemli unsurlardan birisi de spordur. Biz de çocuklarımızın spora yönelmesi adına okulların kapanmasıyla birlikte yaz spor okullarımızı başlatıyoruz. Ücretsiz gerçekleştireceğimiz yaz spor okullarımızda futboldan, jimnastiğe, basketboldan masa tenisine ve voleybola kadar 5 branşta eğitim verilecek. Tüm kardeşlerimizi yaz spor okullarımızdan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Göztepe’ye muhteşem bir tesis yapılacak

İzmir’in köklü ve sevilen kulüplerinden Göztepe için Tekeli’de spor tesisleri için harekete geçildiğini belirten Başkan Bülent Soylu, bu konuda son derece iyimser olduklarını ve Göztepe’nin bir gün mutlaka arzuladığı tesislerine kavuşacağına inandığını söyledi. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile de görüştüklerini vurgulayan Soylu, “Gerekli atılımları yaptık ve olay Ankara’ya iletildi. İlgili bakanlık spor tesisleri için plan ve programı onayladı. Şimdi İzmir’de yapılması gereken işlemler var. Bunlarında en kısa zamanda gerçekleşeceğine ve Göztepe’nin arzuladığı tesislerin yapımına başlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.