Ege Menemen’e Kubilay adına bir eser daha

Menemen’e Kubilay adına bir eser daha

11.02.2018 - 06:01 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir ile Menemen belediyelerinin işbirliğiyle yapılan Kubilay Kültür Merkezi hizmete açıldı. Başkan Kocaoğlu, “Burada nesillerin, Kubilay duruşuna, vatan sevgisine yaraşır şekilde yetişmelerini diliyorum” dedi

Menemen’e Kubilay adına bir eser daha

Menemen, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşatıldığı yeni bir eser daha kazandı. Menemen Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde tamamlanan Kubilay Kültür Merkezi, yağmura rağmen hayli yoğun bir katılımın olduğu törenle hizmete açıldı.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Kubilay ailesinden Mustafa Fehmi Kubilayın torunu Kemal Kubilay da katıldı. Açılışta konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Emperyalist güçler, Ortadoğu’da Türkiye ile birlikte komşuları Irak’ın, Suriye’nin, İran’ın bölünmesi için politika üretiyorsa, Afrin’de savaş şarttır, kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

‘Aydın gençler yetişsin’

Menemen Belediyesi’yle ortak birçok iş yaptıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Menemen, İzmir’in önemli metropol içlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Burada Cumhuriyetçi nesillerin Kubilay duruşuna, vatan, millet ve bayrak sevgisine yaraşır şekilde yetişmelerini diliyorum” dedi. Törene katılan Kemal Kubilay da, Başkan Kocaoğlu ve Şahin’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Taş değmesin’

İki yıl önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla birlikte temeli atılan Kubilay Kültür Merkezi’nin açılışını yine birlikte gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Laiklik adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşaması için gerici yobaz düşünceye asla geçit verilmemesi gerekiyor. Bugün ne yapıyorsak, Afrin’de savaşan Mehmetçiklerimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz. Ayaklarına taş değmesin” dedi.

Neler var?

Toplamda 11 milyon 141 bin 560 liraya mal olan Kubilay Kültür Merkezi’nde 30 araçlık otopark, zemin katta bowling salonu ve kafeterya bulunuyor. İkinci ve üçüncü katlarda, öğrencilerin ücretsiz yararlanacağı 17 derslikli dershane, dördüncü katta, tüm spor aletlerinin bulunduğu spor salonu, beşinci katta 100 kişilik konferans salonu ile tüm sanatsal faaliyetlerin sergilenebileceği sergi salonu bulunuyor. Merkezin son katında ise 445 kişilik balkonlu konferans salonu yer alıyor.