Ege Meslek Lisesi ile geleceğe yatırım

Meslek Lisesi ile geleceğe yatırım

31.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kentte ilk olarak kurulan ve nitelikli sağlık elemanı yetiştiren Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 350 öğrencisi ve çeşitli laboratuvarları ile hizmete açıldı.

Meslek Lisesi ile geleceğe yatırım

İlk olmanın heyecanını yaşayan eğitim kurumlarından biri de Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi. Müdür Yusuf Başgör, “Egitime gönül vermiş olan kurucularımız, yılların bilgi, birikim ve deneyimine sahip genel müdür ve eğitim danışmanlarımızla birlikte sağlık eğitimcisi Okul Müdürü ve konunun uzmanı deneyimli eğitim kadrosuyla hep beraber yaşıyor.” diyerek bu heyecanlarını özetliyor.
Toplam 350 öğrenci kapasitesine sahip. ATT (Acil Tıp Teknikerliği) ve Anestezi eğitimi olmak üzere, iki ayrı bölümde eğitim verecek olan Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde, 20 dersliğin yanı sıra, Mesleki derslere ait Anestezi laboratuarı, ATT laboratuarı, Anatomi Laboratuarı, teknoloji sınıfı ile Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuarları ve idari birim bölümleri bulunuyor.

Haberin Devamı


Öğrencilerin başarısı için kütüphane ve bilgisayar sınıfları ile ‘Ölçme ve Değerlendirme Birimi’ son teknoloji ile hizmet vermek için hazırlanmış. Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Başgör, şöyle seslendi: “İşsizliğin büyümekte olduğu günümüzde sadece sağlık sektöründe işsizlik sorunu yok. Bizler de; Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve idarecileri olarak; kendi branşında son derece uzmanlaşmış, kendine özgüveni olan, kritik analitik düşünebilen, seri ve doğru kararlar verip uygulayabilen, yeni projelere imza atmaya hazır öğrenciler yetiştirerek, ülkemizin sağlık sektörüne bilinçli ve başarılı teknik eleman kazandırmak hedefimiz olmakla birlikte okulumuz bir kolej mantığı içinde öğrencilerini üniversiteye hazırlamakta da iddialıdır.”